Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Sygnał" światłami drogowymi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• "Sygnał" światłami drogowymi

Cześć, ciekawy jestem czy w Hondach tak jest, czy ja tylko tak mam, i co ewentualnie może być padnięte
    W VAGu spotkałem coś takiego, że lewą wajchę jak się lekko pociągnie to daje się "sygnał" drogowymi, a odepchnięcie wajchy to włączenie na stałe.
    Czy w Hondach nie jest przypadkiem tak że lekkie pociągniecie to "sygnał" a dociągniecie to włączenie na stałe?
    Pozdro

Pierwszy wpis nie w tym miejscu, pominąłeś Regulamin w punkcie 2 przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 20-11-2016, 22:19. Powód: Regulamin pkt 2.

Zamieszczone przez krzysiekibisz Zobacz posta
    nie jest przypadkiem tak że lekkie pociągniecie to "sygnał" a dociągniecie to włączenie na stałe?
    jest tak w VI gen, lekko to mrugnięcie, a mocniej że zrobi "klik" to załączenie długich, i aby je wyłączyć trzeba ponownie głęboko do siebie aż będzie "klik".
    Kierownik Działu Diesla

Comment

To mam coś zepsutego w takim razie. Wiesz może co trzeba zrobić? Bo ja nie mam pomysłu.

Comment

trzeba wymienić całą manetkę, czyli musisz wymienić całego "pająka" koszt około 30zł. Nie wiem czy Ci ktoś sprzeda 1 ramię, jak widać jest demontowalne, ale całość to 30 zł więc raczej cały pająk.
        Załączone pliki
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziękuje za pomoc. Zauważyłem jeszcze że raz działa ten "sygnał", a raz nic się nie dzieje przy lekkim pociągnięciu. Nie wiem od czego to zależy, jeszcze nie doszedłem.
          I takie pytanie. Czy przy wymianie owych elementów jest coś, co taki amator jak ja, może uszkodzić? (jakieś delikatne elementy, wiązki, etc.)

Comment

Zawsze można coś uszkodzić, wystarczy mieć do dupy narzędzia, zapomnieć odpiąć akumulator, podważać plastiki bez zabezpieczania rantów przed ich uszkodzeniem, idt itp.
            Jeśli będziesz to robił z głową, metodycznie, cierpliwie i zgodnie ze sztuką to da się to zrobić. Planowanie ma przyszłość, dokładnie przemyśleć co będzie potrzebne + założyć z naddatkiem ilość potrzebnego czasu, wcześniej się wyedukować i można przystąpić .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeśli będziesz wymieniał całość to:
              -odłączasz aku
              -czekasz 20 minut zanim wypniesz jaśka
              -zdejmujesz kierę w pozycji "na wrost" (zanacz sobie delikatnie po odkręceniu nakrętki punktakiem)
              -potem zdejmujesz taśmę i tak samo zakładasz,nie masz prawa jej obrócić w żadną stronę.
              Last edited by m26; 21-11-2016, 22:41.

Comment

Sorry za odkop, ale stwierdziłem że jak raz działa, a raz nie działa to coś jest nie tak, więc spróbowałem dowiedzieć się czemu tak się dzieje. Ruszałem wajchą aby dawać ten sygnał kilkanaście razy i w końcu stało się coś dziwnego, a mianowicie zaczeło normalnie działać

Comment

Zamieszczone przez krzysiekibisz Zobacz posta
                  Ruszałem wajchą (...) i w końcu stało się coś dziwnego, a mianowicie zaczeło normalnie działać
                  ... jesteś jak Kaszpiroski... leczysz ręcami ... jak coś, to walimy do Ciebie jak w dym .
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                    -czekasz 20 minut zanim wypniesz jaśka
                    Tyle czasu trzeba czekać?

Meizu M2 Note

Comment

Pewnie chodzi o to, żeby napięcie na pewno zeszło z wszelkiego rodzaju kondensatorów. Dla bezpieczeństwa, bo dostać poduchą w twarz podczas odłączania byłoby słabo

Comment

Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
                        Dla bezpieczeństwa, bo dostać poduchą w twarz podczas odłączania byłoby słabo
                        W twarz - pół biedy, ale paluchy może połamać
                        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Rozumiem, ale np. w yarisce żony muszę odczekać tylko 2 minuty dlatego taki zdziwiony jestem.

Meizu M2 Note

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
                            Tyle czasu trzeba czekać?
                            W module środkowym jest kondensator podtrzymujący napięcie w razie utraty akumulatora podczas wypadku + drugi w przypadku awarii tego pierwszego.Jest tam też układ powodujący rozładowanie ,jednak ze szkoleń pamiętam że gdzieś tam ten układ zawiódł ,więc przyjęto ogólnie 20 minut jako czas absolutnie bezpieczny i wystarczający na samoczynne rozładowanie kondensatorów.Bojaźliwy nie jestem,ale ilekroć coś wypinam ,to zaczyna mi działać wyobraźnia

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                              W module środkowym jest kondensator podtrzymujący napięcie w razie utraty akumulatora podczas wypadku + drugi w przypadku awarii tego pierwszego.Jest tam też układ powodujący rozładowanie ,jednak ze szkoleń pamiętam że gdzieś tam ten układ zawiódł ,więc przyjęto ogólnie 20 minut jako czas absolutnie bezpieczny i wystarczający na samoczynne rozładowanie kondensatorów.Bojaźliwy nie jestem,ale ilekroć coś wypinam ,to zaczyna mi działać wyobraźnia
                              Dokładnie. Lepiej dmuchać na zimne niż trafić do szpitala i jeszcze ponieść koszta wymiany poduchy.
                              LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                              sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
                              X