Tomek jak widzisz mam dużo cierpliwości, ale proszę stosuj się do zasad panujących na forum, stosuj edycję gdy piszesz po sobie.
zatem łatwiej dojść do tego gdzie znajdują się potrzebne przyłącza jak: stałe +12, masa, kierunki, itd. Jeśli prułeś instalację alarmu warto zaznaczyć miejsca gdzie się podpinał poprzednik - mniej szukania odpowiednich przyłączy.
Jeśli na kablu nr 2 nie ma 12V to wymień bezpiecznik odpowiadający za C-Z (zwarcia przy instalacji zdarzają się najlepszym
).
zmostykowałeś widocznie kable instalacji samochodowej ! tak nie może być ! to jedyne kabelki z Nowej centralki które nie mogą być zmostkowane!
Wróć po raz kolejny do mojego Manuala - tam pokazane jest orientacyjne w której kostce są gniazda odpowiedzialne za kierunek L i kierunek P.
Z nowej centralki te 2 kabelki (do kierunkowskazów) muszą być podłączone każdy osobno do konkretnego kabelka w kostce jak pokazałem! (tu polaryzacja nie ma znaczenia który do którego pinu byle nie mostkowane !!!) Przypatrz się fotkom - widać w miarę które to piny od kierunków.
Zamieszczone przez MrTomek971
Zobacz posta
Jeśli na kablu nr 2 nie ma 12V to wymień bezpiecznik odpowiadający za C-Z (zwarcia przy instalacji zdarzają się najlepszym

Zamieszczone przez MrTomek971
Zobacz posta
Wróć po raz kolejny do mojego Manuala - tam pokazane jest orientacyjne w której kostce są gniazda odpowiedzialne za kierunek L i kierunek P.
Z nowej centralki te 2 kabelki (do kierunkowskazów) muszą być podłączone każdy osobno do konkretnego kabelka w kostce jak pokazałem! (tu polaryzacja nie ma znaczenia który do którego pinu byle nie mostkowane !!!) Przypatrz się fotkom - widać w miarę które to piny od kierunków.
Comment