Elo, niestety moja Hania mnie powoli dobija, zaczyna sie problem za problemem :/ kilka dni temu zrobiłem remont alternatora ale znowu jest next problem:/ mianowicie jak przekrecam kluczyc do pozycji gdzie sie laduja kontrolki i chcem przekrecic dalej (do odpalenia auta) nic sie nie dzieje tylko takie "klik" jakby :/ niewiem co padlo:/ stacyjka, rozrusznik, niewiem kurde:/ dodam filmik który wlasnie nagrałem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Stacyjka?
Collapse
X
-
Po 1. Sprawdź połączenie klem na akumulatorze. Najlepiej przeczyść i załóż od nowa mocno skręcając. Po 2 Jeżeli masz alarm to może masz uzbrojony i dlatego klika. U mnie jak uzbroję alarm to też nie odpalę auta. Zwróć uwagę tez na immobiliser więc spróbuj drugim kluczykiem odpalić. No i jeszcze sprawdziłbym bendix
-
To nie klemy i nie akumulator bo kontrolki nie przygasają , masz rozrusznik do przeglądu kolego.
p.s. Przed "kręceniem" puknij czymś w rozrusznik (tylko z umiarem) , może to tylko szczotki.
Comment
-
pukałem i dalej to samo
hmm dziwne ze rozrusznik, bo kiedys w golfie 3 jak mi padał rozrusznik to przynajmniej krecił, zgrzytał itp a tutaj nic sie nie dzieje
wczoraj odpaliłem hanie i troche pojezdzialem, zgasiłem i jakos odpalał z kluczyka a dzisiaj rano znowu klapa:/ teraz wymontowałem kostke stacyjki i cala ja przecisciłem i ide ja wmontować spowrotem moze to cos daw sumie lepiej jakby mi ten rozrusznik sie skończył bo koszt uzywanego to 50-70zł a stacyjka kolo 100zl heh
Comment
-
Gdyby to była wina stacyjki to automat by nie klikał, stacyjka jest o.k. , gdyby próbował kręcić ale słychać by było zgrzytanie to bendix więc to też nie to.
Zostają dwie rzeczy:
1.- Główne kable zasilające przy rozruszniku nie stykają.
2.- rozrusznik do remontu (najprawdopodobniej szczotki wytarte) lub do wymiany.
Comment
-
Kuchar1987
Bardzo dobrze.
Jednak mała uwaga. Zacznij używać znaków interpunkcynych, łatwiej by się czytało Twoje wypowiedzi. Taka mała uwaga na początek.
Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172
Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535
Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG
Tęsknota za Hanką jest ciągła.
Comment
-
Mam rownieź problem źe swoją stacyjką lecz ja albo nie mogę włoźyć klucza albo jak włoźę to nie ruszę nim w prawo ani lewo wkładka jest nieruchoma a innym razem klucz wchodzi pod kątem stacyjkę mam z immobilajzerem szukam pomocy bo teraz nikt nie ma pojęcia co teraz mam zrobić
Comment
Comment