Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

akumulator do 1.4 is

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• akumulator do 1.4 is

witam , jaki akumulator kupic do 1.4 90 km podobno centry są dobre i mam tu pytanie czym sie rozni centra cb455 od cb456 ?? czy warto kupic te centre czy tez inny? i czy warto przez internet?

edit:
    dodam ze mam wzmacniacz mi mala tube czy bedzie konieczny wiekszy akumulator? czy taki wystarczy, slucham tez muzyki na postoju czy przy nowym akumulatorze nie padniie po np 2h sluchania radia?
    Last edited by patyczak94; 08-09-2012, 16:27.

Jeśli chodzi od sam akumilator to od siebie mogę polecić Centre CB456. Sam mam taki już półtora roku i narzekać nie mogę. Przy prozach -30 w zimie paliła bez problemów.

Jeśli chodzi o audio to ja mam tylko głośniki 6x9 z tyłu, 16cm w drzwiach i tweetery w trójkątach. Radio Pioneer. Bez tub i wzmacniaczy słucham czasami też na postoju przy pieszczeniu Hanny i nie miałem do tej pory problemów. Nie wiem natomiast jak będzie jak dojdzie tuba i wzmak...

Jeśli chodzi o różnicę między CB455 a CB456 to pewny nie jestem ale chyba chodzi o plus - lewy/prawy. Tu masz porównanie:

https://centra.com.pl/pub/uploaddocs...talog_2012.pdf

str. 16 dół i 17 góra Jak pisałem chodzi o stronę po której masz biegun plusowy. Wydajnościowo są takie same.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Miałem taki sam silnik kiedyś jak TY i wzmak i tubę 350W....Kupiłem aku Sznajder-a i też czasem słuchałem na postoju (z tym że nie może dwie godziny) No i dwa lata mi latał i nie padł,wszystko było ok...dłużej nie wiem co z nim(teraz ma trzy lata ten aku)bo już tej hani nie mam. Tak że polecam tą firmę.
      Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

e ja mam tube 80W poprostu ten aku jest od nowosci auta czyli od 2001r. czyli taka centra 456 bedzie ok? na tym aku jezeli na postoju podglosnie muzyke do 3/4 skali radio sie resetuje /przygasaja napisy to pewnie od slabego aku na nowym bedzie ok?

Comment

Powinno. Ja jak miałem słaby aku... A właściwie zamordowany już to przy głośniejszym słuchaniu na postoju przerywało jakby płyta się przycinała.

Przed kupnem aku sprawdz dokładnie z której strony masz + i czy masz grube czy cienkie bolce na klemy. Ja w starym miałem grube a nowy ma cienkie i musiałem kupować klemy i przerabiać...

Ta Centra CB456 ma 300A EN, jak dużo słuchasz na postoju to może lepiej poszukać czegoś 330 - 350A EN.

Przejrzyj ten katalog który Ci podesłałem w linku, może dobierzesz coś nieco mocniejszego w odpowiednim rozmiarze.

Pozdro
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2

Comment

a seryjny jakie ma parametry

Comment

Nie chciałbym Cie wprowadzić w błąd ale wydaje mi się że 330A EN - głowy nie daję.

Wiele osób poleca też : BOSCH SILVER S4 12V 45Ah 330A

Albo nieco drożęj: https://www.markoweakumulatory.pl/go...538deaf247ee97

Zależy ile chcesz $$ przeznaczyć na aku
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2

Comment

orginalny aku ma 36ah z tego co wyczytałem w manualu jak kupisz taki będzie ok do tego prąd rozruchowy ok300-350 a

Comment

Tu masz jeszcze temat o akumulatorach:

https://www.civicforum.pl/showthread...+akumulator%3F

Poczytaj.
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Ja mam i polecam BOSCH SILVER S4 12V 45Ah 330A Jak masz tubę 80 wat to spokojnie i 4 godziny Ci pogra, poza tym załatw sobie kondensator jakość dźwięku podskoczy dwukrotnie
                    - Stuk! Puk!
                    - Kto tam?
                    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

a wie ktos moze jak wyeliminowac ten świst w tubie , dzieje sie to tylko gdy auto jest załączone slychac to bardzo jezeli sie slucha b. cicho muzyke jezeli jest glosniej to muzyka zaglusza ten dzwiek masa jest do siedzenia kierowcy
                      Last edited by patyczak94; 09-09-2012, 09:57.

Comment

Jeśli chodzi o świst to musisz lepiej rozłożyć kable sygnałowe jak i dźwiękowe.
                        Niestety jeśli kable są blisko siebie bądź są gdzieś złożone w kółko czyli zrobiony makaron z kabelków tworzy się indukcja i stąd powstaje świst

Comment

rowniez posiadam aku jak kolega wyzej i moge smialo polecic. Ojciec mial centre i osobiscie juz nie kupie bo cos szybko padla, ale to moja opinia

Comment

mam okazje kupic yuase 45 ah 380 a za 180 zl i chyba ten zakupie bo sa dobre podobno

Comment

Jeżeli nowa to bym brał. Yuasa to jest aku na pierwszy montaż w Hondach. Niby te 380A to ciut więcej niż się zaleca ale myślę ze to nie powinno stanowić większego problemu. Ale może ktoś bardziej ogarnięty niech się wypowie
                              The 1st. - EJ9
                              The 2nd. - ES7
                              The 3rd. - FD7
                              The 4th. - CU2

Comment

Working...
                              X