Kupiłem niecałe 2 tygodnie temu hondę civic 99r. Do wymiany mam jedną żarówkę w zegarach, ale o tym już pisałem, chodzi mi o co innego. Czy w tym modelu hondy większość kontrolek (w tym kierunkowskazów, o które mi najbardziej chodzi) świeci się lub miga na niebiesko? Wiem, że mogę przebierać w kolorach, ale chciałbym wiedzieć czy tak jak napisałem, jest fabrycznie czy poprzedni właściciel nieźle się bawił moim autem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podświetlanie deski rozdzielczej
Collapse
X
-
-
zarówki to sobie mozesz do woli wstawiać naprawde sie martwisz ze są niebieskie?]
Skoro sa niebieskie to muszisz miec zdjęte to
bez tej nakładki zielonych juz nie bedziesz mieć ( bo takich zarówek to jeszcze nie widziałem ) No chyba ze zieleń z jakimś innym kolorem zarówki niebieski dała...
Jesli jej nie masz to bedzie ją trudno samą dostać A długie światła na jaki kolor sie palą ?Last edited by greg4uk; 13-03-2012, 23:00.
Comment
-
Panowie, czy przycisk świateł awaryjnych na konsoli środkowej jest podświetlany? Honda Civic 5D `97 lift.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
W takim razie czeka mnie wymiana żarówki. Jeszcze spytam... jakiego typu zarówki podświetlaja konsole środkową ? Nawiewy i i przyciski. Prosiłbym ew o zdjęcie takowych zarówek ew dokładny ich opis ;] z góry dziękuje.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
do nawiewów są 2 żarówki takiego typu https://allegro.pl/zarowka-samochodo...183487703.html można je zastapić żarówkami led t5 to juz twój wybór a do przycisków tzn awaryjne podgrzewanie szyby tylnej czy obieg zamknięty powietrza jest żarowka zakończona dwoma drucikami które nawija się na plastikowy cokół najlepiej wyjąć przycisk awaryjnych i wziąść ze sobą tą żarówkę
Comment
-
Dzięki wielkie za odpowiedź. W jaki sposób szybko można zdemontować przycisk awaryjnych ?EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Jakiego rodzaju żarówki podświetlają licznik? Niestety dziś jedna się spaliła i czeka mnie wymiana ; /EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Irbis. Jeśli chodzi o zegary to mogę Ci powiedzieć jak jest w 3D 99 rok.
do podświetlenia od góry są 2 żarówki T5/R5 1,2W w czarnych oprawkach jak kupowałem Tungsram
Kontrolki tak samo T5/R5 w czarnych oprawkach.
Natomiast u mnie jest jeszcze jedna duża W5W w dużej czarnej oprawce do podświetlenia tła i 4 jakieś dziwne Toshiba 14V i chyba 3W jeśli dobrze pamiętam (ja się na Allegro obszykałem jak głupi i ni chu chu nie mogłem znaleźć dlatego zastąpiłęm je tymi co są w kontrolkach. Spokojnie pasują w te czarne oprawki.)
Aaaa i taka sama 14V 3W jest w szarej oprawce do kontrolki rezerwy paliwa.
PozdroThe 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
Witam.
Ja mam z kolei trochę inny problem. Wczoraj jadąc moim Civic'iem, zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie "suwaków" na głównej konsoli (rodzaj nawiewów, temperatura nawiewu i moc nawiewu) Tak się złożyło, że w ten sam dzień wymieniłem żarówkę świateł mijania i tak sobie pomyślałem, że może przez przypadek zahaczyłem o jakiś kabel, powodując tym samym usterkę. Być może doszło do jakiegoś zwarcia i wszystkie żarówki się przepaliły. Czy wiecie może, w jaki sposób można zdemontować konsolę główną aby dostać się do jej podświetlenia? Proszę o pomoc!
Comment
Comment