Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlanie deski rozdzielczej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlanie deski rozdzielczej

Kupiłem niecałe 2 tygodnie temu hondę civic 99r. Do wymiany mam jedną żarówkę w zegarach, ale o tym już pisałem, chodzi mi o co innego. Czy w tym modelu hondy większość kontrolek (w tym kierunkowskazów, o które mi najbardziej chodzi) świeci się lub miga na niebiesko? Wiem, że mogę przebierać w kolorach, ale chciałbym wiedzieć czy tak jak napisałem, jest fabrycznie czy poprzedni właściciel nieźle się bawił moim autem.

Kontrolka kierunków jest zielona jak i immobilizera. Kontrolki oleju, układu hamulcowego, srs są czarowne, a check engine jest żółty. Jak dobrze pamiętam.

P.S niebieskie podświetlenie ma kontrolka świateł drogowych.
    Last edited by pain; 13-03-2012, 21:43.

Comment

pewnie masz zdjęte te kolorowe nakładki co za kolor kontrolki odpowiadają albo inne żarówki wstawione

Comment

U mnie kontrolki kierunków migają na niebiesko, chociaż jak żyję to w każdym widziałem je w kolorze zielonym. Czyli że ktoś moją hondę przerobił.

Comment

zarówki to sobie mozesz do woli wstawiać naprawde sie martwisz ze są niebieskie? ]
          Skoro sa niebieskie to muszisz miec zdjęte to

bez tej nakładki zielonych juz nie bedziesz mieć ( bo takich zarówek to jeszcze nie widziałem ) No chyba ze zieleń z jakimś innym kolorem zarówki niebieski dała...

Jesli jej nie masz to bedzie ją trudno samą dostać A długie światła na jaki kolor sie palą ?
          Last edited by greg4uk; 13-03-2012, 23:00.

Comment

Panowie, czy przycisk świateł awaryjnych na konsoli środkowej jest podświetlany? Honda Civic 5D `97 lift.
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4
            EX Civic MB2

Comment

jest podswietlany zarówką

Comment

W takim razie czeka mnie wymiana żarówki. Jeszcze spytam... jakiego typu zarówki podświetlaja konsole środkową ? Nawiewy i i przyciski. Prosiłbym ew o zdjęcie takowych zarówek ew dokładny ich opis ;] z góry dziękuje.
                EX Civic FN1
                EX Civic ED7
                EX Civic EP2
                EX Civic FD7 FL
                EX Civic FN2
                EX Civic FG1
                EX Civic FD7
                EX Civic EM2
                EX Accord CL3
                EX Accord CG8
                EX Civic MB6
                EX Civic MB4
                EX Civic MB2

Comment

do nawiewów są 2 żarówki takiego typu https://allegro.pl/zarowka-samochodo...183487703.html można je zastapić żarówkami led t5 to juz twój wybór a do przycisków tzn awaryjne podgrzewanie szyby tylnej czy obieg zamknięty powietrza jest żarowka zakończona dwoma drucikami które nawija się na plastikowy cokół najlepiej wyjąć przycisk awaryjnych i wziąść ze sobą tą żarówkę

Comment

Dzięki wielkie za odpowiedź. W jaki sposób szybko można zdemontować przycisk awaryjnych ?
                    EX Civic FN1
                    EX Civic ED7
                    EX Civic EP2
                    EX Civic FD7 FL
                    EX Civic FN2
                    EX Civic FG1
                    EX Civic FD7
                    EX Civic EM2
                    EX Accord CL3
                    EX Accord CG8
                    EX Civic MB6
                    EX Civic MB4
                    EX Civic MB2

Comment

na dole przycisku widzisz takie małe jakby wcięcie. to śrubokrętem podważasz i powinien wyskoczyć

Comment

dobrze jest owinąć śrubokręt kawałkiem cienkiej szamtki żeby nie porysować niczego

Comment

Jakiego rodzaju żarówki podświetlają licznik? Niestety dziś jedna się spaliła i czeka mnie wymiana ; /
                          EX Civic FN1
                          EX Civic ED7
                          EX Civic EP2
                          EX Civic FD7 FL
                          EX Civic FN2
                          EX Civic FG1
                          EX Civic FD7
                          EX Civic EM2
                          EX Accord CL3
                          EX Accord CG8
                          EX Civic MB6
                          EX Civic MB4
                          EX Civic MB2

Comment

Irbis. Jeśli chodzi o zegary to mogę Ci powiedzieć jak jest w 3D 99 rok.

do podświetlenia od góry są 2 żarówki T5/R5 1,2W w czarnych oprawkach jak kupowałem Tungsram
                            Kontrolki tak samo T5/R5 w czarnych oprawkach.

Natomiast u mnie jest jeszcze jedna duża W5W w dużej czarnej oprawce do podświetlenia tła i 4 jakieś dziwne Toshiba 14V i chyba 3W jeśli dobrze pamiętam (ja się na Allegro obszykałem jak głupi i ni chu chu nie mogłem znaleźć dlatego zastąpiłęm je tymi co są w kontrolkach. Spokojnie pasują w te czarne oprawki.)

Aaaa i taka sama 14V 3W jest w szarej oprawce do kontrolki rezerwy paliwa.

Pozdro
                            The 1st. - EJ9
                            The 2nd. - ES7
                            The 3rd. - FD7
                            The 4th. - CU2
                            ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Witam.
                              Ja mam z kolei trochę inny problem. Wczoraj jadąc moim Civic'iem, zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie "suwaków" na głównej konsoli (rodzaj nawiewów, temperatura nawiewu i moc nawiewu) Tak się złożyło, że w ten sam dzień wymieniłem żarówkę świateł mijania i tak sobie pomyślałem, że może przez przypadek zahaczyłem o jakiś kabel, powodując tym samym usterkę. Być może doszło do jakiegoś zwarcia i wszystkie żarówki się przepaliły. Czy wiecie może, w jaki sposób można zdemontować konsolę główną aby dostać się do jej podświetlenia? Proszę o pomoc!

Comment

Working...
                              X