Zamieszczone przez marcino
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Komputer!!!
Collapse
X
-
Zamieszczone przez samuraj Zobacz postaostatnio widziałem kpl ze skrzynia swap za 2tys d16y8
Dodam, że jak ktoś kupuje tylko kompa i wiązkę to musi chyba rozbroić immo - jak widzę w sieci niektórzy sobie z tym poradzili.
Kompletne swapy jakie widziałem były jeszcze ze stacyjką i pompą paliwa (a niekiedy jeszcze z półosiami) - w cenie ok. 2,5 tys.Last edited by PeJot; 28-12-2008, 20:57.
Comment
-
Zamieszczone przez marcino Zobacz postachłopaki a tak delikatnie zeby podnieść do 15 km????
Kolektor dolotowy i listwa wtryskowa od D16Z6 (ale bez wtrysków).
Do tego jakiś filtr stożkowy itp. - jeżeli mało da to chociaż nieźle wygląda
Co do kolektora wydechowego 4-2-1 to spotkałem się z opinią, że lepiej się sprawuje w silnikach 1.6.
Comment
-
Zamieszczone przez PeJot Zobacz postaNo to ostatnia, tania propozycja, stosowana przez ludzi w necie z silnikami D14A3/4:
Kolektor dolotowy i listwa wtryskowa od D16Z6 (ale bez wtrysków).
Do tego jakiś filtr stożkowy itp. - jeżeli mało da to chociaż nieźle wygląda
Co do kolektora wydechowego 4-2-1 to spotkałem się z opinią, że lepiej się sprawuje w silnikach 1.6.
Comment
-
Zamieszczone przez samuraj Zobacz postaprzy glowicy z6 luby bedzie sie sprawowal dobrze,kumpel tak ma i wyszlo mu po wszystkich zmianach 141km(d14a4)
Sporo ludzi w necie (niski koszt) ma założony po prostu kolektor ssący od D16Z6
ze starymi wtryskiwaczami od D14A4 plus jakieś doloty/filtry stożkowe itp.
Ew. jeszcze modyfikacja wydechu - inny kolektor wydechowy itp.
Ale Marcino chce chociaż te 15KM to sama modyfikacja kolektora ssącego da mu taką moc, polecam zaguglać: D14A4 D16Z6 intake manifold
EDIT: poniżej jest IM swap step by step:
Last edited by PeJot; 29-12-2008, 23:04.
Comment
-
Zamieszczone przez marcino Zobacz postaprzełoże głowice i zrobie dolot.da mu troche????
Głowica kosztuje z 400 zł a do tego koszt wymiany głowicy z uszczelkami kolejne 600-700 zł, jeszcze potrzebujesz komputer i wiązkę ok. 400zł a gdzie koszt dolotu czy kolektora ?
Za 2500 wkładasz silnik VTEC 125KM, stary D14 sprzedajesz za 800 zł i to się najbardziej opłaca pod warunkiem, że silnik kupisz w dobrym stanie (dobrze żeby była możliwość odpalenia w demontowanym aucie)
Comment
-
Comment
-
Odgrzebałem ten temat bo mam pytanie, mam silnik D15B2 i chce wymienic głowice na jedna z opisywanych tu Y7 lub Z6 i moje pytanie zwiekszenie mocy polegac bedzie na tym ze te opisywane maja wiekszy stopien sprezania co daje to roznice w mocy? nastepne pytanie to jak kupie taka glowice to one sa z zaworami czy osobno musze dokupic i chyba ostatnie pytanie czy oprocz wymiany glowicy musze cos w elektryce zmieniac ? poprostu wkladam nowa glowice zakladam nowa uszczelke przy okazji moze pasek zminie czy to wszystko co trzeba zrobic aby dzialalo jak trzeba iczy to zwiekszy mi moc ~25KM
Comment
-
Nie jest tak prosto z wymianą głowicy non-VTEC na głowicę z VTEC czyli tzw.mini-me, pisaliśmy już wyżej (a kosztów i tak nie wyliczyłem wszystkich tylko większą część) i musisz grzebać w elektryce i wymienić wiązki bo masz OBD0.
Ty chcesz zrobić mini-me D16Z6 lub Y8 na bloku D15B2/B7, sporo jest o tym w sieci.
Honda D engine - Wikipedia, the free encyclopedia
Przykładowy opis dla D15B7 - OBD1
Honda Trójmiasto Wszystko o mini-me!!!
Comment
-
Dzieki za info, chcialem sie upewnic jesli tak to wyglada to lepiej oplaca sie kupic nowy silnik 1,6 z komputerem bo chyba to taniej wyjdzie.
PS. rozumie ze zwiekszenie mocy polega na zmniejszeniu komory spalania co daje wiekszy stopien sprezania czy cos jest w tej glowicy ze zwieksza moc ?Last edited by grzegorz82; 14-01-2009, 09:47.
Comment
Comment