Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie odpala-blokada alarmu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie odpala-blokada alarmu?

Witam, jak co roku w tym okresie musi być problem z odpalaniem, niby nic nadzwyczajnego w tych warunkach, jednak kwestia w przyczynie. Po przekręceniu kluczyka wszystkie lampki sie zapalają, jednak dalej ani nie kręci ani nie dusi(więc strzelam że akumulator sprawny), wcześniej miałem prblem z alarmem który mi zblokował dopływ paliwa, wiec elektryk mi go odłączył, wczoraj chciałem sprawdzić czy działa zapasowy kluczyk z imobilaizerem i po włożeniu właśnie nie odpalił(nie wiem czy miało to wpływ), co więcej gdy zamykam drzwi kluczykiem, to automatycznie zamykaja się wszystkie-podczas gdy do tej pory każde musiałem zamykać osobno. Nie wiem teraz czy bawić sie z akumulatorem czy znowu z alarmem który znowu zblokował dopływ paliwa, mam jeszcze czerwony kluczyk(choc nie na miejscu), nie wiem czy coś może pomóc?
    Jako że nieszczęścia chodzą parami to dzień wcześniej cały mój portfel z dokumentami szlag trafił, także pech mnie coś sie mnie trzyma;/
    Dzięki z góry za pomoc.
    CivicVI, 2000r, 5 d.

Jeśli jest centralny to przy zamykaniu kluczykiem drzwi kierowcy powinny się zamykać również pozostałe.
    Ja widzę trzy możliwości:
    1- Odcina immo
    2- Odcina alarm
    3- Któryś z bezpieczników poleciał (szukaj w skrzynce pod maską, szczególnie sprawdź te duże).

I pod żadnym pozorem NIE WKŁADAJ CZERWONEGO KLUCZYKA DO STACYJKI !!!! bo możesz rozkodować immo.
    Last edited by Tomo1; 07-02-2012, 14:38.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Czyli akumulatorem się nie bawić póki co?

Comment

Jeśli po przekręceniu kluczyka w pozycję "rozruch" nic się nie dzieje i kontrolki nie przygasają to nie akumulator.

Jeśli po przekręceniu kluczyka w pozycję "rozruch" nic się nie dzieje (rozrusznik nie kręci) ale kontrolki znacznie przygasają to naładuj aku.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Powiedz mi:
          "wczoraj chciałem sprawdzić czy działa zapasowy kluczyk z imobilaizerem " - jakiego kluczyka używasz na co dzień? Jest imobilajzer?
          "co więcej gdy zamykam drzwi kluczykiem, to automatycznie zamykaja się wszystkie-podczas gdy do tej pory każde musiałem zamykać osobno" - Całkiem normalne, wcześniej było coś nie tak.

Jeszcze jedna sprawa, wkładasz kluczyk do stacyjki i czy gaśnie taka zielona kontrolka kluczyka na desce rozdzielczej czy świeci się (czy tam miga) cały czas? Słychać pompę paliwa?
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Jeśli nie kręci ci rozrusznik sprawdź masę na silniku i przewód plusowy z akumulatora do rozrusznika sprawdź też czy w momencie próby rozruchu pojawia się plus na przewodzie startowym elektrowłącznika jeśli wszystko jest w porządku to masz rozrusznik do roboty bo o ile dobrze pamiętam to immo w hondzie nie odcina rozrusznika

Comment

mam problem. jadac zaczela mi migac kontrolka od imo i przygasaly swiatla i deska. wylaczylem silnik i juz nie moge odpalic. aku dobre, kreci. po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki nie swieci sie zielona kontrolka od imo, a wczesniej sie swiecila.
              pomocy

Comment

po włożeniu kluczyka kontrolka od immo powinna sie zapalić i po chwili zgasnąć ale są jeszcze 2 możliwości nie zgaśnie lub będzie migać w jednym przypadku rozrusznik wogule nie zaskoczy kompletna cisza a w drugim będzie kręcić ale nie odpali ale nie pamiętam kiedy nie kręci a kiedy nie odpala.
                próbuj włączać i wyłączać zapłon do skutku aż kontrolka zgaśnie oczywiście jeśli u ciebie jest jeden z tych przypadków który opisałem.
                miałem to jakiś czas temu w końcu wziołem nowy kluczyk z kompletu i pomogło teraz mam spokuj stary był strasznie wytarty (chodz nie wiem na 100% czy to było przyczyną)

Comment

okazalo sie, ze padl jeden z bezpiecznikow. wymienilem i gada jak wczesniej
                  taka pierdoła a jak może dzień uprzykrzyć. nastepnym razem zaczne od sprawdzenia właśnie bezpieczników

Comment

Working...
                  X