Cześć, wczoraj coś się stało z alarmem, z pilota już w ogóle nie otwiera ani nie zamyka drzwi..tylko z kluczyka teraz to robię, ale po otwarciu drzwi mrugają awaryjne, jak wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam do odpalenia znów zaczynają mrugać awaryjne, dopiero po chwili dłuższej przestają, i mogę normalnie odpalić i jechać bez mrugających awaryjnych, poi jeździe, otwieram drzwi znów mrugają awaryjne..nie mam pojęcia o co chodzi, czy to wina alarmu a może immo się sypie, w co wątpie bo bym nie odpalił raczej samochodu..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Alarm nie zamyka z pilota mrugają awaryjne
Collapse
X
-
Tagi: Brak
-
miga ci dioda na pilocie?? masz syrenkę do alarmu?? wygląda to w ten sposób że alarm był uzbrojony a ty otworzyłeś drzwi z pilota i się załączył alarm dlatego migały kierunki, jeśli to nie baterie to trzeba sprawdzić w jaki sposób alarm jest połączony z centralnym?? czy jest połączony za pomocą siłownika czy jest to centralny fabryczny??
Comment
-
No właśnie wilk, tak to wygląda..miga mi zielony kluczyk, ale po chwili przestaje, czyli tu normalnie to działa..na pilocie jak naciskam przycisk to się wtedy tylko zaświeca..mam tylko jeden przycisk na niej..bateria nowa.centralny wydaje mi się że nie jest fabryczny..był zamontowany wyłącznik jakiś pod kierownicą..ale to odłączyłem u elektryka.Chciałem odłączyć po prostu alarm ale nie wiem gdzie.Syrena niby pod maską jest..ale nigdy mi nie wyła jeszcze..nawet jak załączyłem pilotem alarm a otworzyłem kluczykiem..teraz nie zamykam pilotem już, bo przestał działać.zamykam tylko na kluczyk..
Comment
-
witam. może i ja się podepnę pod temat. Też mam problem z alarmem a wsumie z pilotem:/ zamykać zamyka wszystko ok ale otworzyć to już nie mam możliwości z pilota muszę otwierać z kluczyka. Dioda mruga jak naciskam otwieranie ale nic się nie dzieje.Rozkręcałem pilota alby zobaczyć co i jak ale raczej wszystko jest ok. Autoalarm to PRESTIGE APS 250 S a to fota pilota
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
z góry dzięki za pomoc
Comment
-
Zamieszczone przez wilq696 Zobacz postazasadnicze pytanie czy wcześniej jak ci pilot działał to migały kierunki podczas uzbrajania?? czy teraz jak nie zamyka drzwi to kierunki migają podczas przyciskania guzika?? czy w ogóle żadnej reakcji?
Comment
-
marcin jak chcesz otworzyć to zupełnie nic?? kierunki nie mrygają? ja bym stawiał że to nie jest wina pilota, tylko siłownika albo przekaźników zasilających siłownik,
chodzi mniej więcej o to że siłownik jest dobrze zasilany podczas zamykania, ale już podczas otwierania nieLast edited by wilq696; 12-10-2011, 16:49.
Comment
-
kierunki nie mrygaja bo mam podpięte pod pozycyjne jak zamykam z pilota to zapala się wszystko licznik konsola i światła więc raczej pod pozycyjne a jak chce otworzyć to zero reakcji.Też tak myślałem że to jakąś grubsza sprawa.szukałem tej centralki gdzieś mi cyka jak zamykam koło kierowcy ale niemogę jej zlokalizować i potem chciałem po kablach pojechać i sprawdzić co i jak ale czasu zbytnio brak,ale teraz bede miał troche więcej czasu i chce się za to zabrać przed zimą i zabardzo niewiem na co zwrócić uwagę.
Comment
-
poszukaj centralki za tym plastikiem który masz obok lewej stopy jak siedzisz za kierownicą, ja tam miałem i parę osób też,
dziwna sprawa bo skoro światła też nie migają to znaczy ze nie ma sygnał ani na światła ani na centralny ale jednocześnie jest sygnał podczas zamykania
sugerowało by to jakiś problem wewnątrz centralki
daj znać jak ją znajdziesz
Comment
-
postaram się samemu sprawdzić co i jak najlepiej jak bym miał schemat do tego alarmu może gdzieś znajdęa jak nie dam rady zawiozę do elektryka myślę że nie powinien zedrzeć ze mnie z takie coś.Napewno jak dowiem się co i jak to dam znać
Comment
-
A gdzie można sprawdzić jaki ma się alarm? Ja na swojej centralce nic nie miałem..tylko coś w stylu elektronic coś tam.autosystem 2009. Elektryk jak zobaczył mój pilot, to się zdziwił..to lata 90także miała prawo centralka już się zepsuć, dzisiaj będę miał nowa centralke z nowym pilotem..jee
Comment
-
Łokej. mój problem rozwiązany, wymiana centralki pomogła..zero problemów wreszcie z alarmem
Comment
Comment