Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem podczas odpalania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem podczas odpalania

Witam
    Mam problem z moją Hanią. W momencie gdy przekręcam kluczyk w stacyjce, gdy znajdzie się on niemal w pozycji końcowej ale jeszcze tuż przed tym gdy zapala silnik, z zza przedniego panelu wydobywa się odgłos który bardzo mnie niepokoi. Nie wiem jak to trafnie opisać, takie jakby tykanie, pstrykanie. Tak mniej więcej na wysokości radia / przełączników od nawiewu. Wiejski elektryk stwierdził iż jest to przekaźnik immobilazera, ale On z tym nie da rady nic zrobić i polecił abym podjechał do ASO. A może to jest wina przełączników nadmuchu? Sam nie wiem co o tym sądzić. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się już z podobnym problemem?

mam to samo,ale nie za każdym razem.jak auto chodzi przekręć kluczyk a usłyszysz to samo.przekazniki

Comment

Kiedyś ojciec nauczył mnie bardzo dobrej zasady - jak coś ma już kilka ładnych lat i działa to nie brać się do ulepszania tego czegoś
      Jeśli cyka to z pewnością przekaźnik. Dzieje się tak gdy bardzo wolno przekręcasz kluczycz czy gdy normalnie przekręcasz kluczyk? Może podczas wolnego przekręcania styki w stacyjce już prawie łapią, przez co przekaźnik głupieje (włącza się i wyłącza).
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

To się dzieje gdy powoli przekręcam kluczyk. Gdy przekręcam szybko przez ułamek sekundy również to słyszę. Czy jest to normalne?
        Boję się, że za którymś razem przekaźnik wyzionie ducha, a jeśli rzeczywiście to ten od immobilazera to wiadomo czym to grozi ;/

Comment

W ten weekend stało mi się podobnie - pierwszy raz w mojej H.
          Po kilku próbach odpalenia (w pozycji w której powinna załączyć się pompa paliwa) paliwa nastąpiło cykanie.
          Za kolejnym razem nie odpuszczałem kluczyka i cykanie ustało - no ale nic też się nie działo - aż po 2 sek pompa się włączyła (i po przekręceniu do końca) normalnie odpaliłem.
          Dodam że wcześniej zdarzało mi się,*że po przekręceniu kluczyka do pozycji włączenia pompy - wszystko ok, pompa się włączała, ale dalej nic się nie działo - rozrusznik się nie włączał.
          Rozrusznik był regenerowany tej zimy, więc na bank jest ok, to też moje podejrzenie tak samo padło na immobiliser.
          Jest ktoś w stanie to potwierdzić?

Pozdrawiam

Kluczyk przekręcam normalnie - nie za wolno.

Comment

Witam, na wstępie życzę wesołych Świąt BN wszystkim forumowiczom i sympatykom i najlepszego w Nowym, oby nasze Hanie sprawiały nam jak najwięcej radości i jak najmniej kłopotów! :) No właśnie, dziś jadąc na wigilijną kolację moje autko zrobiło mi prrrr! Było to konkretnie tak: w trakcie normalnej jazdy zaświeciła się na chwilkę kontrolka z zielonym kluczykiem (podejrzewam, po jej wcześniejszym zachowaniu, że chodzi o immo - sory ale jestem świeżym posiadaczem civica i mało jeszcze o nim wiem).

W tym temacie jest instrukcja jak sprawdzić immo.
            Co prawda jak na razie dla mnie to czarna magia - ale jak mi się znów zdarzy to na pewno pogrzebię przy stykach od immo.

Comment

Working...
            X