Mam problem. Podczas zmiany biegów z 2 na 3 słyszę niewielki zgrzyt, ale tylko wtedy gdy kręcę go na 2 do oporu i potem zmienia na 3. Co może być grane? Civic 1.6 esi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zgrzyt podczas zmiany biegów
Collapse
X
-
Zamieszczone przez cygi22 Zobacz postaMam problem. Podczas zmiany biegów z 2 na 3 słyszę niewielki zgrzyt, ale tylko wtedy gdy kręcę go na 2 do oporu i potem zmienia na 3. Co może być grane? Civic 1.6 esi
Comment
-
Zamieszczone przez zbychopata Zobacz postai jak na jedynke chce dac przy predkosci mniej wiecej 20 km/h prawie nie da sie tego zrobic bo zgrzyta w skrzyni az plakac sie chce...;(( to akurat na podstawie artykułów na necie)
Comment
-
to nie po to by przy tej predkosci rrznac silnik na 1..:P tylko przygotowac sie do manewru jak np. wiem ze nie bede miec jak zmienic biegu to wole wrzucic ten bieg kawalek potoczyc sie na sprzegle i wtedy normalnie ruszyc.. np. mam glupi wjazd do przejazdu i musze zaraz po skreceniu dosc szybko ruszyc:P
Comment
-
panowie też przerabiałem zgrzyty z2 na 3 i oczywiście wsteczny! Jakiś czas tak jeździłem, ale później tarcza sprzęgła się sypnęła! Po wymianie problem zniknął żadnych zgrzytów nawet jak pocisnę do 7 tysi. Więc moim zdaniem u was też przyczyną może być umierające spręgło. Ewentualnie proponuję sprawdzić siłownik sprzęgła jest zaraz przy kolektorze, można spróbować odpowietrzyćHONDA CIVIC D13B2
Comment
Comment