Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PILNE !! Pompa sprzęgła ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• PILNE !! Pompa sprzęgła ?

Panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi , wsiadam dziś do Hondy odpalam wciskam sprzęgło i nagle zapadło sie w podłogę wiec spojrzałem na poziom płynu i jest ok , spróbowałem jeszcze odpowietrzyć i nie przyniosło żadnego skutku . Pytanie moje do was możliwe że padła pompa sprzęgła ? Jeśli tak to jakie firmy polecacie ??

Sprawdź czy nie wypadł sworzeń z pedału,bo pompa raczej tak nie pada bez zapowiedzi.
    Łapa stoi jak naciskasz pedał?
    Last edited by m26; 09-08-2016, 20:25.

Comment

tylko wydaje mi sie jak by wypad sworzeń to całkiem by wpadło a tak najpierw jest w podłodze troche reką pod pompowałem i tak łapało z 3 cm przy podłodze

Comment

Ja bym brał używkę,są najsolidniejsze,a takich porozbijanych d14 z niedużym przebiegiem jest na pęczki.

Comment

mam d15b2 i jest dużo używek to fakt ale jakoś nie jestem przekonany do używanych części jeżeli chodzi o mechanike

Comment

D15b2,d14a-z ,d16a-y-z,co za różnica,to jest to samo.
            Zamieszczone przez MikiEG5 Zobacz posta
            nie jestem przekonany do używanych części jeżeli chodzi o mechanike
            całe auto jest używane
            A tak na poważnie: jakby pękła skrzynia,to kupisz nową?
            Pmpa z dbanego auta wytrzymuje więcej niż nowa,to jest opinia tych co kupowali nowe pompy sprzęgła do tego auta,chyba że kupisz w serwisie za kilkaset zł. To nie jest pompa hebla,gdzie trzeba zachować normy,sam widziałem nówkę z wżerem w cylindrze.
            Nie twierdzę że wszystkie takie są,ale większe jest prawdopodobieństwo trajienia syfa niż w używkach.

Comment

Można jeszcze zestaw naprawczy kupić, ale chyba w tej fazie już nic nie pomoże twojej obecnej pompie, przed padnięciem jeszcze można było ja ratować.
              Ja do swojego auta kupiłem nową z Japan Parts, koszt 99 zł, a zestawu naprawczego 30 zł. Póki co kilka tys km przejechane już na niej i wszystko śmiga.

Comment

"całe auto jest używane" tak zgadza sie ale jeśli dba się o swoje auto to raczej nikt nie kupuje najgorszych zamienników lub używanych części . Jednakże zgodze sie na pewno z Tobą ze trafiają się części używane w db stanie i wytrzymają na pewno wiecej niż droższy zamiennik lecz zostaje kwestia jeszcze trafienia dobrej używanej części . Nie spamując więcej dzięki za szybką odpowiedz

Comment

Working...
                X