Panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi , wsiadam dziś do Hondy odpalam wciskam sprzęgło i nagle zapadło sie w podłogę wiec spojrzałem na poziom płynu i jest ok , spróbowałem jeszcze odpowietrzyć i nie przyniosło żadnego skutku . Pytanie moje do was możliwe że padła pompa sprzęgła ? Jeśli tak to jakie firmy polecacie ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PILNE !! Pompa sprzęgła ?
Collapse
X
-
D15b2,d14a-z ,d16a-y-z,co za różnica,to jest to samo.
Zamieszczone przez MikiEG5 Zobacz postanie jestem przekonany do używanych części jeżeli chodzi o mechanike
A tak na poważnie: jakby pękła skrzynia,to kupisz nową?
Pmpa z dbanego auta wytrzymuje więcej niż nowa,to jest opinia tych co kupowali nowe pompy sprzęgła do tego auta,chyba że kupisz w serwisie za kilkaset zł. To nie jest pompa hebla,gdzie trzeba zachować normy,sam widziałem nówkę z wżerem w cylindrze.
Nie twierdzę że wszystkie takie są,ale większe jest prawdopodobieństwo trajienia syfa niż w używkach.
Comment
-
Można jeszcze zestaw naprawczy kupić, ale chyba w tej fazie już nic nie pomoże twojej obecnej pompie, przed padnięciem jeszcze można było ja ratować.
Ja do swojego auta kupiłem nową z Japan Parts, koszt 99 zł, a zestawu naprawczego 30 zł. Póki co kilka tys km przejechane już na niej i wszystko śmiga.
Comment
-
"całe auto jest używane" tak zgadza sie ale jeśli dba się o swoje auto to raczej nikt nie kupuje najgorszych zamienników lub używanych części . Jednakże zgodze sie na pewno z Tobą ze trafiają się części używane w db stanie i wytrzymają na pewno wiecej niż droższy zamiennik lecz zostaje kwestia jeszcze trafienia dobrej używanej części .Nie spamując więcej dzięki za szybką odpowiedz
Comment
Comment