Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1,5 16v 92r PROBLEM z wtryskiem wolnych obrotów !

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1,5 16v 92r PROBLEM z wtryskiem wolnych obrotów !

Witam, chciał bym dosięgnąć rady prawdziwego fachowca, który zna się na rzeczy i konkretnej rady. Przepatrzyłem całe forum i nie ma sytuacji która mi się przytrafiła dlatego proszę aby moderator zaraz nie usunął tego tematu... mianowicie: od kilku dni moja civic zaczyna wariować na wtrysku wolnych obrotów tzn. szarpie tak jakby paliła na 3 tłoki lub gubi jej sie zapłon ale nigdy nie gaśnie na wolnych obrotach min 500obr/min gdy wychodzi poza jakieś 2500tys./obr (włącza sie drugi wtrysk i chodzi idealnie). jest tak i na postoju i w jeździe. (a może to zapłon ale przez zapłon zanikała by iskra na którymś z cylindrów i potem wracała do idealnego stanu??) wiem na pewno ze to nie sa przewodu wysokiego napięcia ani świece bo one sa nowe. Czasem gdy jade w dłuższa trasę w trakcie jazdy samo sie naprawi i chodzi tak jak powinna nie szarpie na wolnych obrotach i ładnie sie zbiera... w co mam mierzyć? co jest tego przyczyna? czy sam wtrysk czy cos co nim steruje i dlaczego to sie stało?? DODAM ZE NIE BYŁO I NIE MA INSTALACJI LPG I I NIE BĘDZIE
    Last edited by Gość; 29-03-2010, 19:58.

przydało by się zajrzeć do kopułki, ewentualnie wymienić lub przeczyścić jeśli jest taka potrzeba. PS skąd informacje że drugi wtryskiwacz załącza przy 2.5 tyś obrotów?

Comment

około 2,5 tys obortów nie moze ze na pewno 2,5 stad ze dostaje kopa czuc wyraźnie zalączenie drugiego wtryskiwacza nie mylic z v-teciem ale podobny efekt

Comment

zacznij od kopułki, drugi wtryskiwacz załącza się od razu gdy wciśniesz pedał gazu, nie od 2500obrotów.

Comment

Powinno pisać na takiej wtyczce sensor assy map
          Last edited by r35p3ct; 29-03-2010, 21:11.

Comment

ta wtyczka jest koło wtrysku ?
            Last edited by Gość; 29-03-2010, 21:12.

Comment

Zamieszczone przez r35p3ct Zobacz posta
              Powinno pisać na takiej wtyczce sensor assy map
              zdjąłem ta wtyczkę i silnik zgasł..

Comment

Zrób samodiagnostykę i zobacz co tam siedzi

Comment

czyli mam to rozkrecic tak ?

Comment

Nie samodiagnostyka poszukaj na forum

Comment

juz jest ok rozebrałem aparat zapłonowy zmieniłem kopułke i palec i jest ok jak dawnaiej a to dlatego pewnie bo woda pod cisnieniem był myty silnik z błota i brudu i musiało sie nabrac do srodka wody bo troche były zadzerwiałe te styki ktore wysyłaja impuls na swiece...i teraz wszystko git. dzieki za pomoc

Comment

Working...
                      X