Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

termostat

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie za bardzo wiem jaki jest standard i jak szybko powinno sie nagrzewac ale ja nie narzekam. Takze mysle ze wszystko jest ok. Czyli załóżmy ze mam termostat popsuty to jest usterka ktora wymaga natychmiastowej naprawy czy mozna z tym jezdzic?

przeczytalem ze termostat ok. 70zl
    do tego musze kupic płyn do chłodnicy? ile tam tego płynu wchodzi
    i ile mechanik ode mnie moze wziac za wymiane tego wszystkiego?

Comment

Możesz z tym jeździć ale odbije się to na zwiększonym spalaniu, poza tym zima nadchodzi dużymi krokami, więc moim zdaniem jest to ostatni dzwonek żeby się tym zainteresować.

Płyn jeśli Ci zależy to możesz spuścić z chłodnicy i nalać to z powrotem Jednak może wylecieć jakiś syf z tym się musisz liczyć, ja osobiście bym tego nie wlał ponownie.
      Płyn Borygo 4L (do układu wchodzi około 3,5L) to koszt mniej więcej 50zł.

Całość tzn. płyn + termostat możesz wymienić sam przy minimalnych zdolnościach manualnych, bo wystarczy odkręcić korek na dole chłodnicy, zlać płyn i odkręcić chyba 2 albo 3 śrubki na klucz 10 celem wymiany termostatu. Cała filozofia.

Comment

w porządku, dzięki, jutro zobacze gdzie jest ten termostat i może sie podejme jego wymiany.
        Za 70zl uda mi sie kupic nowy? Czy to jest jakis uzywany wyjety z innego auta? I gdzie najlepiej czegos takiego szukac, Allegro?

Comment

Nie no ja mówię o nowym termostacie razem z uszczelką Na allegro też można kupić w cenie od około 25zł jak patrzyłem kiedyś, do tego dolicz przesyłkę oczywiście. W sklepach motoryzacyjnych jak najbardziej można to kupić, jeśli nie będą mieli na stanie to na pewno mają możliwość zamówienia takiej części.

Termostat jest tutaj:

Comment

Wybrałbym ten z trzeciej aukcji, ewentualnie zapytał o termostat Vernet sprzedawcy oferującego termostat z 4. aukcji.

Comment

ja ostatnio zmienialem termostat i koszt 45zł lepszy bo najtanszy to ze 30zł podszedłby od innego ino przypasowac bys musiał.. gdzie 70??? co on złoty??
              objawy : jest tak, stoi to cieplo jak sie jedzie z gorki na biegu czy luzie to juz temp. spada. po wlozeniu do wrzatku razem z nowym stary od razu caly sie otwiera a nowy na jakies okolo 3mm.ja mam juz nowy i na golasa przy15 stopniowym mrozie mozna siedziec w srodku

Comment

Working...
              X