kaczyy23, fakt na ssaniu zawsze spalanie jest wyższe-logiczne, ale przy sprawnym termostacie auto szybciej osiąga temp. roboczą, przez co na ssaniu pracuje krócej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
termostat
Collapse
X
-
Jeżeli jest na połowie skali to jest ok.
U mnie po około 1km po całonocnym postoju, odkręconym na full ogrzewaniu i temp. zewn. około 5-8'C, wskazówka podnosi się już po ok. 1km, w tym czasie z nawiewów zaczyna wydobywać się lekko ciepłe powietrze.
Co do całego uk. chłodzenia to jestem pewny że jest sprawny.
Comment
-
to ja mam takie pytanie: jezdzac po miescie wskazowka temp jest w polowie skali, natomiast w trasie wskazowka ledwo sie wychyla ponad pierwsza kreske....w lecie bylo tak, ze jak stalem w korku to ze dwa razy wskazowka osiagala maks. Czy to jest wina termostatu?? jakiej firmy termostaty polecacie1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d
Comment
-
Podpinam się u mnie od wczoraj zaczeła skakać temperaturajak jadę wolno to temperatura jest normalnie a po krótkiej jeździe na pełnej przepustnicy po dodaniu większej dawki powietrza temperatura spada... Nie spada gwałtownie i po powrocie do normalnej jazdy znów jest normalnie
Może czujka mi padła? A gdzie ona właściwie jest?
Comment
-
Rozumiem xpiecia że jak jedziesz szybciej to temperatura spada, jeśli tak to termostat nie domyka w czasie gdy ciecz w chłodnicy jest bardziej przechładzana przez przepływające przez nią powietrze, termostat do wymiany.
Comment
-
Zamieszczone przez Legion Zobacz postato ja mam takie pytanie: jezdzac po miescie wskazowka temp jest w polowie skali, natomiast w trasie wskazowka ledwo sie wychyla ponad pierwsza kreske....w lecie bylo tak, ze jak stalem w korku to ze dwa razy wskazowka osiagala maks. Czy to jest wina termostatu?? jakiej firmy termostaty polecacieZamieszczone przez xpiecia Zobacz postaPodpinam się u mnie od wczoraj zaczeła skakać temperaturajak jadę wolno to temperatura jest normalnie a po krótkiej jeździe na pełnej przepustnicy po dodaniu większej dawki powietrza temperatura spada... Nie spada gwałtownie i po powrocie do normalnej jazdy znów jest normalnie
Może czujka mi padła? A gdzie ona właściwie jest?
Comment
-
siemanko a ja mam taki problem, że u mnie wskazówka temperatury silnika praktycznie wogóle sie nie podnosi, sporadycznie sie podniesie do 1/4 skali ale połowy jeszcze nigdy nie osiagnela. To tez wina termostatu? Dzieje sie tak niezaleznie od tego czy robie długa czy krótka trase.
pozdro
Comment
Comment