Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem duzo pali niskie obroty problem z odpalaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

a jak szybko powinna się rozgrzewać?mi obecnie (na dworze jest nieco chłodniej) dopiero po ok 10 km dochodzi do 90st. to normalne??
    żaba, 1.3 16v 1993

Comment

zależy od termostatu mi dochodzi do mniej niż 90 st i zazwyczaj po 3 - 5 min jazdy aha i nie ciśnij nigdy auta na zimnym silniku poczekaj az osiągnie temp i ogień

Comment

Do:gander84 - Ja tesh mam ten sam problem z tym samym silnikiem i nie znam przyczyny.Jak sie zorientujesz co nawalilo to napisz,bo to spalanie mnie jush dobija.

Comment

tez mam ten sam problem ze spalaniem. Jeden bak paliwa starcza mi zaledwie na 300km-przy jeździe wyłącznie po mieście. Myślałam, że to wina korków-bo wracam do domu 3 razy dłużej niż ostatnio, ale do tego te obroty spadły. Niekiedy, jak jest zimny silnik to wskazówka ledwo co się podnosi, a teraz doszły jeszcze problemy z odpalaniem. Jeszcze nie jest tak strasznie -odpala za drugim razem,ale nie chce się doczekać momentu kiedy, będę musiała jechać tramwajem. Rura jest do tego czarna-ale odkąd ją kupiłam to zawsze była i czasami jak się doda gazu też lecą białe chmurki
          Przebieg=175000
          Aha olej brał baaardzo dużo, przeszłam na mineralny- i też już jest ok-tzn normalnie.
          HELP-tylko pls nie piszcie jakimiś zawiłymi tekstami
          pozdrawiam

Comment

Byłem u mechanika i sprawdzil sonde lambda,luzy zaworowe,zapłon,itp.W końcu czujnik temp. silnika jest zepsuty.Po wymiaie znowu Hania pali 6 litrow =D

Comment

ja mam honde 1.3 i pali mi dosc duzo okolo 8-9 co prawda jezdze na 16-calowych felgach 205/45/16 moze to byc powod????

Comment

problem z odpaleniem to przekaźnik fiksuje wymien przekaźnik i po problemie. białe obłoczki prawdopodobnie szlak trafił uszczelniacze na zaworach

Comment

Ale co ja czytam??!!! Auto moze wiecej palic na obiegu otwartym??!! :O Znaczy, ze jest roznica w spalaniu jesli powietrze do kabinki leci z zewnatrz, anizeli cyrkuluje w srodku??!! Moje pierwsze auto i sie nie znam

Comment

taz mam taki problem i nie wiem co to jest jak jest zimny to ma 1600 obr a ciepły to 500 obr tez nie odpala

Comment

sprawdźcie jeszcze dolot czy jest szczelny

Comment

białe obłoczki to najprawdopodobniej luzy na zaworach

Comment

Zamieszczone przez staff Zobacz posta
                          ja mam honde 1.3 i pali mi dosc duzo okolo 8-9 co prawda jezdze na 16-calowych felgach 205/45/16 moze to byc powod????
                          to na pewno jest powód twojego spalania. to bardzo kiepski pomysł zakladania takich kól do 1.3,

Comment

Zamieszczone przez slepy Zobacz posta
                            to na pewno jest powód twojego spalania. to bardzo kiepski pomysł zakladania takich kól do 1.3,
                            popieram

Comment

cześć obroty w zakresie ,,800; są ok

Comment

Working...
                              X