Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem duzo pali niskie obroty problem z odpalaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem duzo pali niskie obroty problem z odpalaniem

mialem problem z olejem silnik bral.mechanik wymienil mi uszczelniacze zaworowe i zmienil olej na mineralny z syntetycznego ktory byl blednie zalany. prejechalem juz 300 km i jest ok nie bierze oleju natomiast mam inne dziwne objawy. obroty na luzie spadly mi do troszeczke ponizej tysiaca jakies 800 lub 900. oraz znacznie zwiekszylo mi sie spalanie na 6,5 litra paliwa zrobilem niecale 70 kilometrow. dlaczego ona moze tyle palic??? co moze byc tego powodem czy ktos tak mial???? a oprucz tego wszystkiego czasem mam problem z odpaleniem musze kilka razy przekrecic kluczyk w ta i spowrotem takjaby cos z pompka. prosze o opinie moze ktos mial podobnie. pozdrawiam i z gory dziekuje

a jaki silnik, , , , , . ..

Comment

Ale obroty są prawidłowe....

Comment

silnik 1.5 16V z tym smiesznym dual wtryskiem

Comment

dual point
          słuchaj chcesz za grosze silnik 1.5 16v ze skrzynia itd Dual point

Comment

nie dzieki nie che szukam przyczyny dlaczego moze tak byc dlaczego moze palic okolo 10 litrow przy swobodnej jezdzie oraz dlaczego tak dziwnie czasem odpala

Comment

sonda.....
              zalewa sie???? dymi na czarno??

Comment

na czarno nie dymi jak sie doda "troszeczke" wiecej gazu to widac biale obloczki

Comment

kurde jeszcze oprucz tego spalania pojawia si czasem problem z odpaleniem.bardzo rzadko ale jednak. tak jakby sie blokowal immobilaiser. po przekreceniu zaplonu slychac jak pompka podaje paliwo i zazwyczaj jest ok ale czasem nie che odpalic.

Comment

a Przebieg jaki tam masz uszczelke pod głowica robiłeś ?????

Comment

przebieg jest ponad 200 tysi uszczelka robiona

Comment

powiedzcie mi prosze ile moze kosztowac calkowity remont silnika??? wyeliminowanie brania oleju oraz wysokiego spalania

Comment

Zamieszczone przez gander84 Zobacz posta
                          powiedzcie mi prosze ile moze kosztowac calkowity remont silnika??? wyeliminowanie brania oleju oraz wysokiego spalania
                          to chcesz robic całokwity remont czy tyko zeby nie brała olej ?????????????????

Comment

mi się dzieje to samo, też jestem bezradny

Comment

Cześć mi też tyle paliła wymieniłem termostat i jest ok za 100zł na benzynie robie 360km na lajcie. Pali ok 6/100km. Sprawdz czy szybko osiąga włąsciwą temperaturę i czy nie masz przypadkiem obiegu otwartego bo jak masz to jezdzisz na ssaniu a wtedy pali ok 10

Comment

Working...
                              X