no zdecydowanie tak,powodzenia...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bierze olej ;/
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Linksiq Zobacz postaNo to fakt silnik kupilem w nienagannym stanie, ale zrobilem go tak jak to ma wygladac. Po co mam mi brac pol litry oleju na 10tys jak moze nie brac wogule. A 300zl to nie fortuna mozna dolozyc. Inna sprawa jakby ktos krecil hanke na paliwie czy na gazie ( nie bardzo jej to na zdrowie wychodzi ) do konca wtedy nawet idealny silnik wezmie olej. 236 tys mam przejechane i narazie jestem zadowolony. pozdr
Jeśli się nie mylę to silniki hondy na wyższych obrotach natryskują sobie niewielkie ilości oleju na denka tłoków w celu lepszego ich chłodzenia. Tak czytałem w jakiejś książce serwisowej (chyba że coś mi się ubzdurało) jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi
z tego by wynikało że szklanka oleju spalonego od wymiany do wymiany to norma.
Comment
-
mam pytanie...Moja honda bierze mi olej ok1l na 1000km przy zroznicowanej jezdzie.Kiedy stoje na postoju i przygazuje auto do 5-6 tysiecy to z rury leci mi fioletowy dym.Co jest tego przyczyna,co jest do wymiany i z jakimi kosztami trzeba sie liczyc???Chcialbym zrobic to raz a porzadnie,zeby nie miec z tym problemow.
Comment
-
ja przy 190 tysiącach zrobiłem uszczelniacze zaworowe bo ter brała około litra na 1000 km oczywiście poocierałem zawory itd co najlepsze brała jeszcze więcej tego oleju ponieważ sprężanie wzrosło przez dotarte zawory i większa ilość oleju przedostawał się przez pierścienie po czym musiałem i wymieniać pierścienie dwa razy ta sama robota no ale teraz po dotarciu d15b2 nie bierze ani grama oleju wiec jestem jak najbardziej zadowolony
Comment
Comment