Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bierze olej ;/

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bierze olej ;/

Mam wymienione prowadnice zaworowe i splanowana glowice wiec teoretycznie zostaja pierscienie, ale czy na pewno? nie chce znowu otwierac silnika zeby wymienic jedna wadliwa rzecz a olej bedzie brala nadal. jezeli to beda pierscienie to jakiej firmy najlepiej kupic zeby znow za kilka tysiecy kilometrow okazalo sie ze zaczyna brac kosmiczne ilosci oleju? btw jest to silnik 1,5 + gaz to ze na gazie zawsze troche bierze to wiem ale na pewno nie az litr na 200 km przy spokojnej jezdzie do 3 tysiecy obrotow... Prosze o pomoc i porade fachowcow. pozdrawiam.

uszczelniacze do wymiany!!!
    Na wysokich obrotach bierze olej - pierścienie
    ogólnie bierze olej na wolnych itd - uszczelniacze ..........
    jak bierze ci tyle oleju to pewnie siwo jest z tyłu

Comment

wymienione pierscienie i wszystko smiga jak trzeba. 2 byly pekniete. Teraz po zrobieniu glowicy i tych pierscieni to nawet mam wrazenie ze ma wiecej mocy teraz tylko wyreguluje gaz i bedzie wszystko

Comment

A mógłbyś zdradzić przy okazji, jakie były koszty?

Comment

I jak uszczelniacze zaworowe to tylko oryginalne!
          Polecam zerknąć na moje ogłoszenie w dziale sprzedam ...

Comment

zrobienie calej glowicy lacznie z prowadnicami 460 zł do tego uszczelka pod glowice 60 zł (cena hurtowa bo mialem mozliwosc) pierscienie 130 zł + 25 za przesylke za komplet na 4 tloki do tego filtr oleju i olej bo od razu wymienilem ale to juz kazdy kupuje taki jak mu pasuje.

Comment

Mi tez brała olej ale nie az tyle. Olej wymieniam co ok 10 tys. i jak brala to od wymiany do wymiany dolewalem ok 250ml do 400ml. Rok temu wymienilem pierscienie, panewki i uszczelke przy przebiegu 205tys i teraz ani grama oleju nie bierze na paliwie jak i na gazie, jednak staram sie jezdzic oszczednie, nie krece jednostki do konca na gazie jak juz to na paliwie, wieksza frajda no i moc oczywiscie

Comment

mi brała tyle i też myślałem że uszczelniacze zrobiłem uszczelniacze i nadal piła 1litr na300km wymieniłem pierścienie i panewki bo też będziesz miał zarżnięte i hula wszystko zrobiłem 40000km i deka oleju nie łyka

Comment

szklanke oleju ci brala na 10 000km hehehe mają ludzie problemy

Comment

Drajwerek nie obrazajac nikogo, ale jednym to wali inni chca miec wszytko na glanc, ja wlasnie chce chce miec wszystko na glanc, nie krece jej do konca wiec oleju nie ma brac nic.

Comment

to pamiętaj też o tym że silnik bierze sladowe ilosci oleju to nie znaczy ze jest cos nie tak. Pewne samohody wręcz maja norme na spalanie oleju. Co prawda nie wiem jak jest z hondą ale wiele aut bierze olej bo maja taki urok. Jedź do warsztatu i powiedz ze ci berze szklanke na 10 tys km zobaczysz co ci powie. A może chcesz sprzedać silnik bo wielu ludzi szuka a z tego co piszesz to masz silnik zajebisty i tez bym chcial taki. Naprawe zazdroszcze silnika ja niestety kupilem silnik w średnim stanie i bedzie trzeba uszczelniacze wymienic za niedlugo pozdrawiam

Comment

No to fakt silnik kupilem w nienagannym stanie, ale zrobilem go tak jak to ma wygladac. Po co mam mi brac pol litry oleju na 10tys jak moze nie brac wogule. A 300zl to nie fortuna mozna dolozyc. Inna sprawa jakby ktos krecil hanke na paliwie czy na gazie ( nie bardzo jej to na zdrowie wychodzi ) do konca wtedy nawet idealny silnik wezmie olej. 236 tys mam przejechane i narazie jestem zadowolony. pozdr

Comment

drajwerek zgadza się niektóre auta w instrukcji obsługi maja dopuszczalne zużycie oleju silnikowego od nowości.

Comment

Ja tam nie zarabiam kokosow i nie stac mnie na walke z wiatrakami czyli na dopowadzanie 14letniego auta do perfekcji po innej osobie. Nie to zebym nie dbal o auto staram sie wymieniac co sie popsuje i tez lubie jak wszstko dziala. U mnie poszumiewa łożysko z tyłu uszczelniacze do wymiany i przypiekł sie tłoczek. Ale to ze sobie lozysko poszumiewa juz rok tak szumi i niech sobie szumi dalej. Lubie honde i jest to dla mnie cos wiecej niz wozek do jazdy z punktu a do b ale zeby przejmowac sie drobiazgami w nastoletnim aucie nie mam na to ani srodków ani czasu. Ważniejsza jest dla mnie rodzina niz sary samochód. Wole sobie coś kupić lub zabrać dziewczyne na weekend niż dłubać w starej hance i szukać w niej wad. pozdro

Comment

witam
                              mam taki sam problem z moja hania 1.5 16v bierze i to sporo...
                              ma 188tys. mam wlany olej elf mineralke, uszczelniacze wymienilem i nic nie dalo , szykuje sie do rozebrania głowicy no i do piersciaków ... Jakiej marki mam kupis piersciaki zeby wszystko grało???

Comment

Working...
                              X