jak w pytaniu mam civica z silnikiem d15b7. Zbieram sie do swapa i mam pytanko w zwiazku z tym czy V-TEC bedzie mi pasował?? co musze zamienic by bylo ok??(oczywiscie procz silnika). co byscie poradzili??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zamiana d15b7 na V-teca??????
Collapse
X
-
Po co robic SWAP, skoro mozna zrobic Minime. Wszystko o mini-me!!!HONDA Civic Coupe EJ2 1.5 16V d15b7 1994r.
Comment
-
witam. Chciałem oświeżyć temacikmam d15b7 i zastanawiam sie nad swapem, nie mam tyle plnów żeby sie na b16 porwać,ale pomyślałem o sohc vtec, tylko,że z 6gen d16y2/y8, wiadomo młodszy itd,ale mam pytanie czy zeby wszystko funkcjonowało to trzeba wymieniać rzeczy typu półosie? czy tylko kompletny silnik ze skrzynia, i kolektorami?? pzdr
Comment
-
suchajcie ja robiłem taki swap z d15 b7 na d16y2 czy d16 z6 bo to to samo wiec tak silnik kolektor jeden i drugi aparat zapłonowy i ecu musisz miec reszta pasuje wiazki nie musisz zmienia wcale ciagniesz jeden dodatkowy kabelek od zaworu vtec do ece i tam podpinasz pod własciwy pin i wszystko smiga jak talala a lesli masz z6 to ciagniesz 2 kabeli od zaworu do ecu poza tym wszystko pasuje pułosie i tak dalej pasują.wiem co mówię
Comment
-
Zamieszczone przez todzia1988 Zobacz postawitam. Chciałem oświeżyć temacikmam d15b7 i zastanawiam sie nad swapem, nie mam tyle plnów żeby sie na b16 porwać,ale pomyślałem o sohc vtec, tylko,że z 6gen d16y2/y8, wiadomo młodszy itd,ale mam pytanie czy zeby wszystko funkcjonowało to trzeba wymieniać rzeczy typu półosie? czy tylko kompletny silnik ze skrzynia, i kolektorami?? pzdr
Comment
-
szczerze?? mam tą b7 i bierze mi olej! myślałem nad mini'me ale stwierdziłem,że ta opcja sie nie kalkuluje,bo silnik nawet przy zmianie glowicy i tak idzie do remontu,bo "nowa" głowica mu nie pomoże, więc tak jak wołają za remont w Kraśniku czyli u znajomka jakieś 1200 plus zakup części na mini'me plus montaż tego wszystkiego to wyjdzie mi właśnie jakiś y8/y2 więc dlatego pytam co oprócz silnika i skrzyni trzeba zmieniać?? zakładam,że kolektory też tak?? sorki JUNIOR,ale nie zczaiłem Twojej wypowiedzi, chce wiedzieć czarno na białym co musze mieć zakupione,żeby do Vgen założyć y8/y2?? od podstaw czyli silnik i co jeszcze?? ogarnia ktoś temat??
Comment
Comment