Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zamiana d15b7 na V-teca??????

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zamiana d15b7 na V-teca??????

jak w pytaniu mam civica z silnikiem d15b7. Zbieram sie do swapa i mam pytanko w zwiazku z tym czy V-TEC bedzie mi pasował?? co musze zamienic by bylo ok??(oczywiscie procz silnika). co byscie poradzili??

jeżeli vtec to odrazu wypadałoby wymienić kolektory - dolotowy i ssący

pozatym wiązka silnikowa i ECU

Comment

Po co robic SWAP, skoro mozna zrobic Minime. Wszystko o mini-me!!!
      HONDA Civic Coupe EJ2 1.5 16V d15b7 1994r.

Comment

witam. Chciałem oświeżyć temacik mam d15b7 i zastanawiam sie nad swapem, nie mam tyle plnów żeby sie na b16 porwać,ale pomyślałem o sohc vtec, tylko,że z 6gen d16y2/y8, wiadomo młodszy itd,ale mam pytanie czy zeby wszystko funkcjonowało to trzeba wymieniać rzeczy typu półosie? czy tylko kompletny silnik ze skrzynia, i kolektorami?? pzdr

Comment

suchajcie ja robiłem taki swap z d15 b7 na d16y2 czy d16 z6 bo to to samo wiec tak silnik kolektor jeden i drugi aparat zapłonowy i ecu musisz miec reszta pasuje wiazki nie musisz zmienia wcale ciagniesz jeden dodatkowy kabelek od zaworu vtec do ece i tam podpinasz pod własciwy pin i wszystko smiga jak talala a lesli masz z6 to ciagniesz 2 kabeli od zaworu do ecu poza tym wszystko pasuje pułosie i tak dalej pasują.wiem co mówię

Comment

Zamieszczone przez todzia1988 Zobacz posta
            witam. Chciałem oświeżyć temacik mam d15b7 i zastanawiam sie nad swapem, nie mam tyle plnów żeby sie na b16 porwać,ale pomyślałem o sohc vtec, tylko,że z 6gen d16y2/y8, wiadomo młodszy itd,ale mam pytanie czy zeby wszystko funkcjonowało to trzeba wymieniać rzeczy typu półosie? czy tylko kompletny silnik ze skrzynia, i kolektorami?? pzdr
            Bardziej d16y2,nie y8. y8 jest juz na Obd2. Nie musisz zmieniać aparatu ani kompa. Wszystko da sie przerobić,a koszt przerobienia tańszy od kupna nowych czesci.

Comment

jak przerobisz aparat jak nie pasuje na sruby a z kompem co dodasz mu vtec plus inne mapy bo ja nie wiem jak ty to widzisz

Comment

To widze,ze mało wiesz.

Comment

no ja wiem co wiem jesli ty wiesz i masz tą mozliwosc to spoko ale ten ziomus co to bedzie robił to raczej nie wie co i jak wiec sam wiesz

Comment

szczerze?? mam tą b7 i bierze mi olej! myślałem nad mini'me ale stwierdziłem,że ta opcja sie nie kalkuluje,bo silnik nawet przy zmianie glowicy i tak idzie do remontu,bo "nowa" głowica mu nie pomoże, więc tak jak wołają za remont w Kraśniku czyli u znajomka jakieś 1200 plus zakup części na mini'me plus montaż tego wszystkiego to wyjdzie mi właśnie jakiś y8/y2 więc dlatego pytam co oprócz silnika i skrzyni trzeba zmieniać?? zakładam,że kolektory też tak?? sorki JUNIOR,ale nie zczaiłem Twojej wypowiedzi, chce wiedzieć czarno na białym co musze mieć zakupione,żeby do Vgen założyć y8/y2?? od podstaw czyli silnik i co jeszcze?? ogarnia ktoś temat??

Comment

tzn, że nikt nie wie o co chodzi?? myślałem,że na forum takiego samochodu jak KOhanka to sie ktoś mądry wypowie...

Comment

Co tu mądrego pisac. Kupujesz swapa za 2,5tys. Reszta to kwestia wsadzenia. Albo poświecisz na to wieczór i zrobisz to sam,albo dajesz komus około 1tys i masz ogarniete.

Comment

mam takie pytani bo zastanawiam sie nad minime na z6 ale tam trzeba coś stroić powiedzcie mi na czym to polega podłaczeniu do kompa bo teraz własnie mysle czy to jest opłacalne?

Comment

Working...
                          X