Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bierze olej.. Proszę o radę...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Maxlife zmniejsza trochę zużycie oleju, kupiłeś dopiero auto to wymień olej.

Nie polecam rezygnować z półsyntetyka, jazda na oleju mineralnym to już nie to (silnik wolniej się wkręca, słabiej kręci w zimie itd.)

Comment

PeJot ja jezdzilem na mineralnym 4tys km, po remoncie wlałem mu zas polsyntentyk i jest gitara.

Comment

Maxlife polsyntetyk jak wleje to zobaczymy, mam nadzieje że się wszystko zmieni. Pozdrawiam. Dam znać jak juz to zrobie i sprawdze.

Comment

Ja leje olej co 25tys chociaz w katalogu pisze co 10 :P Moja Hania ma 11 lat i 210000 km przebiegu. I igiełka, nic nie weźmie i ciągle jeźdżę na pełnym syntetyku. Ostatnio co robiłem to klocki wymieniałem :P Dbajcie o hanki a bedzie służyć długo :P

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
            Ja leje olej co 25tys chociaz w katalogu pisze co 10 :P Moja Hania ma 11 lat i 210000 km przebiegu. I igiełka, nic nie weźmie i ciągle jeźdżę na pełnym syntetyku. Ostatnio co robiłem to klocki wymieniałem :P Dbajcie o hanki a bedzie służyć długo :P

Pisząc "dbajcie" i wymiana oleju co 25tys? hmm... różnie słowo można rozumieć... heh :] Pozdrawiam

Comment

Odpal silnik odkrec korek wlewu oleju i zobacz czy obroty gwaltownie nie spadna, jesli tak prawdopodobnie to uszczelniacze tylko nie panikuj lezeli ci minimalnie obroty spadna to raczej normalne maja zauwazalnie spac
              PZDR

Comment

olej to po prostu kolego.jak zacznie ci kopcic to zrob remont lub zmien silnik i po sprawie!
                mi bierze olej jak kazdy samochod!nawet nowe samochody biora w znacznym stopniu olej..
                ja zauwazylem jak jezdze normalnie to jest ok.ale gdy polatam z miesiac tak naprawde ostro(na kazdym biegu odcinka zdarzala sie) to wziela oleju..w koncu to wysoko obrotowy silnik i on tak czy siak musi mniam mniam robic z oleju

Comment

Jak zacznie brac olej to wymien silnik !!!! jak dla mnie to troche "zaskakujaca" odp. I to ze nowe silniki tez biora olej tez jest przynajmniej dziwne. Sorki Dax ale wogole sie nie zgadzam, sprawz po kolei przyczyny i zapewnianie ze to jest normalny objaw nic nie da.

Comment

bandzior..spojrz na allegro chlopaku po ile d13 sa..zaczniesz od uszczelniaczy??ok to wydasz tyle co za silnik.jak wiesz gdzie i od kogo kupywac to nie ma problemu..pozatym w wiekszosci mozesz pojezdzic autem przed zakupem silnika i sprawdzic.to jest moje zdanie ja np nie bawil bym sie w wymiane pierscieni,uszczelnaczy czy jak to ktos napisal zalej mineralnym...he

Comment

Moze to dlatego ze ja u siebie w Hani nie pozwalam na takie przypadki i jak cos mi nie dziala jak powinno to juz nia rozkrecam poprostu to lubie. A propo swapa myslalem kiedys o tym zamieniilbym swoja 1.4i na jakiegos v-teca, tylko nie wiem jak to jest od strony mechanicznej czy wszystko pasuje jak nalezy

Comment

lapy pasuja.komp inny.wiazki inne.

Comment

Working...
                        X