Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bierze olej.. Proszę o radę...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bierze olej.. Proszę o radę...

a więc tak silnik 1.3, d13b2, zauważyłem że bierze mi olej. Co mam z tym fantem Panowie robić??? bierze około 0.4l na 1 000km mam się tym strasznie martwić czy nie ruszać tego i uznać za stosowne? Jeżdżę na półsyntetyku. Zmiana oleju np na inny mogła by coś pomóc?

Normalne to to nie jest, u mnie nie bierze nic. A jakieś wycieki są?

Comment

wymiana uszczelki pod głowicą i pierścienie przede wszystkim,ja to właśnie uczyniłem....

Comment

witam w"honda sam naprawiam" pisze,że dopiero gdy bierze powyżej 1litra na 1000km. powinno sie przeprowadzić remont.z tego wnioskuję,że u ciebię mieści sie w normie pobór.zresztą kliknij opcje "szukaj",ful tematów.pozdrawiam

Comment

400ml /1000 km to jeszcze nie jest żadna tragedia (jakiego producenta masz zalany olej ?).
          Można spróbować zalać przy kolejnej wymianie Valvoline Maxlife 10W40 ...

Comment

Zamieszczone przez PeJot Zobacz posta
            400ml /1000 km to jeszcze nie jest żadna tragedia (jakiego producenta masz zalany olej ?).
            Można spróbować zalać przy kolejnej wymianie Valvoline Maxlife 10W40 ...
            a to jest jakiś lepszy olej???? ja jeżdże na półsyntetyku tylko nie wiem jeszcze jakiego producenta, chodzi o to że oleju jeszcze nie wymieniałem, mam auto prawie 2miechy i na razie tylko dolewam.

Comment

Mat24 a moze sprubuj mineralnym go zalać.

Takie ubytki to nie jest to zadna tragedia

Comment

właśnie myślę o tym czy zalewać go mineralnym, słyszałem że Nasze silniki nie lubią mineralnego oleju. Myslę że dobrze b y było zmienić olej i wsszystkie filtry i czy moze się to poprawi???? jest taka możliwość??? jesli tak to jaki lej by był dobry w moim układzie? jeszcze próbowac polsyntetyk czy już mineralny mu lać???

Comment

Ja powiem ci tak

Miałem mineralny i mi to nie zmieniło nic
                  Bralo mi 2litry na 1000

Wymieniłem pierscienie i komplet uszczelek i ani gramca nie ubylo.
                  Moze uszczelniacze masz do wymiany

Niewiem jak bd w twoim wypadku majac niewielki ubytek

Comment

Zamieszczone przez gremlas Zobacz posta

Wymieniłem pierscienie i komplet uszczelek i ani gramca nie ubylo.
                    Moze uszczelniacze masz do wymiany

Niewiem jak bd w twoim wypadku majac niewielki ubytek

Powiedz mi jaki koszt jest tego ile czesci a ile robota??? czy oplaca sie takie cos robic??? i czy na sprawdzaniu spalin wyjdzie mi że bierze olej???

Comment

Ja za czesci dalem okolo 550zł

Robiłem z kumplem sam takze za robote nic mi nie wyszlo

Comment

Dziwne, wg mnie 0,4 l / 1000km to sporo, tym bardziej ze moja hanka nie bierze nic oleju... zmienilem olej zaraz po jej zakupie, tj 10 000 km temu i jak narazie nic nie dolewalem, wciaz jest tyle samo.
                        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
                          Dziwne, wg mnie 0,4 l / 1000km to sporo, tym bardziej ze moja hanka nie bierze nic oleju... zmienilem olej zaraz po jej zakupie, tj 10 000 km temu i jak narazie nic nie dolewalem, wciaz jest tyle samo.
                          dokladnie - zdrowe d13b2 od wymiany do wymiany nie powinno brac ani kropelki oleju .....

Comment

No to niech kolega wymieni na sam poczatek olej na mineralny, jesli nie pomoze to wtedy bedziemy myslec dalej

Comment

he ...u mnie bieze 1l na 2000 i sie nie przejmuje

Comment

Working...
                              X