a więc tak silnik 1.3, d13b2, zauważyłem że bierze mi olej. Co mam z tym fantem Panowie robić??? bierze około 0.4l na 1 000km mam się tym strasznie martwić czy nie ruszać tego i uznać za stosowne? Jeżdżę na półsyntetyku. Zmiana oleju np na inny mogła by coś pomóc?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bierze olej.. Proszę o radę...
Collapse
X
-
Zamieszczone przez PeJot Zobacz posta400ml /1000 km to jeszcze nie jest żadna tragedia (jakiego producenta masz zalany olej ?).
Można spróbować zalać przy kolejnej wymianie Valvoline Maxlife 10W40 ...
Comment
-
właśnie myślę o tym czy zalewać go mineralnym, słyszałem że Nasze silniki nie lubią mineralnego oleju. Myslę że dobrze b y było zmienić olej i wsszystkie filtry i czy moze się to poprawi???? jest taka możliwość??? jesli tak to jaki lej by był dobry w moim układzie? jeszcze próbowac polsyntetyk czy już mineralny mu lać???
Comment
-
Zamieszczone przez gremlas Zobacz posta
Wymieniłem pierscienie i komplet uszczelek i ani gramca nie ubylo.
Moze uszczelniacze masz do wymiany
Niewiem jak bd w twoim wypadku majac niewielki ubytek
Powiedz mi jaki koszt jest tego ile czesci a ile robota??? czy oplaca sie takie cos robic??? i czy na sprawdzaniu spalin wyjdzie mi że bierze olej???
Comment
-
Dziwne, wg mnie 0,4 l / 1000km to sporo, tym bardziej ze moja hanka nie bierze nic oleju... zmienilem olej zaraz po jej zakupie, tj 10 000 km temu i jak narazie nic nie dolewalem, wciaz jest tyle samo.Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...
Comment
-
Zamieszczone przez Remek Zobacz postaDziwne, wg mnie 0,4 l / 1000km to sporo, tym bardziej ze moja hanka nie bierze nic oleju... zmienilem olej zaraz po jej zakupie, tj 10 000 km temu i jak narazie nic nie dolewalem, wciaz jest tyle samo.
Comment
Comment