Witam,może ktoś się orientuje czy Honda Civic V (1994 r.) 1.3 benzyna która fabrycznie nie ma obrotomierza ma na kostce od liczników wyprowadzenie z cewki zapłonowej? Chodzi o to czy można zakupić licznik od 1,5 z obrotomierzem i wsadzić go na miejsce tego seryjnego (bez konieczności kładzienia nowych kabli od aparatu zapłonowego) :?: wolałbym takie rozwiązanie niż kupno np na allegro gotowego obrotomierza :-/ Z góry dzięki za odpowiedź 8-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Obrotomierz w 1,3 z 94"
Collapse
X
-
Ehm... nieee no miernik prędkosci (\obrotów) to naaa peeewnooo nie przy aparacie zapłonowym.
Ale nie o tym.
Też mam taką białą hondzię i już pisałem podobny post. Tylko mój był monologiem.
Tzn co? Chceta wsadzać jakiś dodatkowy obrotomież czy podmienić panelek na taki z dwoma zegarkami a nie jednym?
Nie to drugie, acha. No to kabelki już chyba sąąąą...
To do dzieła.Last edited by BeatleJohn; 12-01-2009, 17:52.
Comment
-
siemanko,za licznik dałem coś koło 200zeta,wstawiłem cały nowy licznik ale po niedługiej chwili postanowiłem przełożyć jeszcze zegar z przebiegiem z mojego starego licznika ponieważ był troche mniejszy (o ponad 25tysi)polecam taką zamianę- fajna sprawa
pozdrawiam 8-)
Comment
-
problem z obrotomierzem
Witam wszystkich, również posiadam civica 1.3 i zamieniłem zegary na te z obrotomierzem ale niestety szwankuje ów obrotomierz. Działa raz na jakiś czas i to w przedziale 2000-3000 obr./min Orientuje sie ktoś może co z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc.
Comment
Comment