Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obrotomierz w 1,3 z 94"

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obrotomierz w 1,3 z 94"

Witam,może ktoś się orientuje czy Honda Civic V (1994 r.) 1.3 benzyna która fabrycznie nie ma obrotomierza ma na kostce od liczników wyprowadzenie z cewki zapłonowej? Chodzi o to czy można zakupić licznik od 1,5 z obrotomierzem i wsadzić go na miejsce tego seryjnego (bez konieczności kładzienia nowych kabli od aparatu zapłonowego) :?: wolałbym takie rozwiązanie niż kupno np na allegro gotowego obrotomierza :-/ Z góry dzięki za odpowiedź 8-)

siemasz tak seryjnie jest kabel na kostce. ja dwa miesiace temu zamontowalem licznik od 1.5 16v w eg3 z roku 1993 i smiga wszsytko zajebiscie.

Comment

ok,dzięx,mam jeszcze pytanko jak namierzyć ten kabel?? :->

Comment

Ehm... nieee no miernik prędkosci (\obrotów) to naaa peeewnooo nie przy aparacie zapłonowym.

Ale nie o tym.
        Też mam taką białą hondzię i już pisałem podobny post. Tylko mój był monologiem.
        Tzn co? Chceta wsadzać jakiś dodatkowy obrotomież czy podmienić panelek na taki z dwoma zegarkami a nie jednym?

Nie to drugie, acha. No to kabelki już chyba sąąąą...

To do dzieła.
        Last edited by BeatleJohn; 12-01-2009, 17:52.

Comment

Witam,troche to trwało ale obrotek jest już na swoim miejscu (od VTI) ;-) wszysko śmiga tak jak powinno,polecam właścicielą 1,3 taką podmiane, aż cieszy oko to "redline" jak zasiada się za kółkiem :-P pozdrawiam

Comment

obrotomierz z 1.5 do 1.3

siemanko wszystkim, widzę, że sami właściciele białych hanusi ile dałeś za licznik obrotów i wymieniałeś całę zegary czy tylko podmieniłeś wskazówkę obrotów ?

pozdro

Comment

siemanko,za licznik dałem coś koło 200zeta,wstawiłem cały nowy licznik ale po niedługiej chwili postanowiłem przełożyć jeszcze zegar z przebiegiem z mojego starego licznika ponieważ był troche mniejszy (o ponad 25tysi) polecam taką zamianę- fajna sprawa

pozdrawiam 8-)

Comment

problem z obrotomierzem

Witam wszystkich, również posiadam civica 1.3 i zamieniłem zegary na te z obrotomierzem ale niestety szwankuje ów obrotomierz. Działa raz na jakiś czas i to w przedziale 2000-3000 obr./min Orientuje sie ktoś może co z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc.

Comment

sprawdz czy zegar dobrze jest połaczony-styki

Comment

panowie a do ilu obrotów kręcą się wasze hanie 1.3 wyciągną 9 tys?
                    żaba, 1.3 16v 1993

Comment

moja zamyka ale 1,5 mam

Comment

Witam, spotkał sie ktoś może z jakimś schematem zegarów do civica V. Dokładnie chodzi mi o oznaczenie styków, który do czego. Jeżeli potrafi mi ktoś pomóc to z góry dzięki.

Comment

nareszcie

W końcu doszedłem do sedna materii i obrotomierz śmiga, poluzowane były wkręty które są przewodnikami. Cieszy oko

Comment

i do ilu rozkręca sie silniczek 1.3 ?
                            żaba, 1.3 16v 1993

Comment

obr

na razie do 7,5 tys ale planuje przeróbki w gaźniku a Twoja?

Comment

Working...
                              X