Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skąd ten wyciek oleju?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wcale nie taka bzdura kolego... mam honde civic silnik na gazniku, mialem podobny wyciek oleju i wlasnie wyciek byl z popmy paliwa (pompa nie znajduje sie w baku jest wlasnie pod filtrem powietrza), wymiana na nową i wycieku nie ma, śilnik czysty. Warto to sprawdzic

Comment

Co ma olej od paliwa?? Kolega ma ewidentny wyciek oleju z uszczelki aparatu zapłonowego, poza tym taka ilość benzyny (to co widać na foto) już dawno by się zapaliła...

PS. do ssaka nie dociera ani gram oleju, co jedynie przez odmę ale to inna opowieść z krainy czarów...
      Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

timon a ile zaplaciles za wymiane tej pompy?

Comment

Pompa paliwa (mechaniczna) kosztowała mnie ok 240zl, podobno jakaś nietypowa była do tego silnika tak mowił mechanik który mi ja wymieniał, zależy od silnika inne widziałem taniej w granicach 150. Sama wymiana nie wiem ile kosztuje, bo to znajomy mechanik i wymienił mi ja za free

Comment

a to kurcze sporo... mam nadzieje ze u mnie wystarczy wymienic tylko te uszczelki pod klawiatura i w aparacie zaplonowym i bedzie git...

Comment

trochę odświeżę temat, mam identyczny wyciek spod aparatu zapłonowego, dodatkowo odczuwam lekko inny dźwięk silnika (leciutko buczący), dzisiaj byłem pogadać co to może być, gość bez zaglądania powiedział że to ring (chyba miał na myśli oring) a to że silnik trochę inaczej pracuje to normalne bo aparat jest zalewany olejem, co Wy na to ?

oczywiście chodzi o Hanke z 98r i bez vtec'a

Comment

no u mnie było tak samo zalane ale dodatkowo jeszcze uszczelka pod pokrywą zaworów wymagała wymiany. Więc wymieniłem uszczelke pod pokrywą zaworów, uszczelke przy aparacie zapłonowym i uzczelke pod miską olejową wyczyściłem silnik i narazie jest wszytsko ok.

Comment

Witam, mam podobny problem z wyciekiem oleju właśnie w okolicy pompy paliwa, rozrusznika dokładnie nie wiem skąd ale wyciek jest dość duży, bo wywaliło mi prawie cały olej. Timon którędy z pompy paliwa wycieka ten olej ? I jaki masz silnik 1.3 czy 1.5 bo ja mam 1.5 D15B3 na gaźniku i czy pompy paliwa są do tych silników takie same ? Myślałem jeszcze że to może być simering na wale ale wtedy chyba nie wydostawał by się olej tak na zewnątrz.

Comment

Na 99% był to wyciek z pompy paliwa, niestety byłem w kilku sklepach z częściami i pompa paliwa mechaniczna jest nie osiągalna, na allegro dwóch gostków miało ale nie dawali 100% pewności, że właśnie nie będzie lał z nich olej. Więc zrobiłęm narazie tak: mam istalację lpg i praktycznie nie korzystam z benzyny, więc wykręciłem pompę, dorobiłem z 10 mm kawałka aluminium zaślepkę, wyzatykałem węże paliwowe i narazie tak będę jeździł, a w między czasie może gdzieś załatwię pompkę to się ją zamontuje dla świętego spokoju.

Pozdrawiam.

Comment

Working...
                    X