Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skąd ten wyciek oleju?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skąd ten wyciek oleju?

witam, koledzy pomozecie? zamieszczam zdjecia silnika ewidentnie widac wycieki oleju, powiecie co trzeba wymienic? skad to cieknie?

Hosting Zdjęć: S8001652.JPG

Hosting Zdjęć: S8001670.JPG

Hosting Zdjęć: S8001661.JPG

Hosting Zdjęć: S8001661.JPG

kolego moim zdaniem pod miska olejowa uszczelka do wymiany

Comment

No i raczej uszczelka w aparacie zaplonowym co widac na pierwszym zdjęciu, może też łożysko jak je słychać

Comment

a w jaki sposob moze byc slychac? i jaki jest to mniej wiecej koszt? raczej zamienniki nie aso

Comment

Uszczelniacz w aparacie zap. i ew. pod miską ale to mogą być ścieki z aparatu.

Comment

Kolego ja wiem gdzie tkwi problem. Wszyscy co wypowiadali się są w błędzie, ja mam to samo i nadal szukam tej części, każy Ci powie że to uszczelka, miska olejowa a ja mówie nie, to... jeżeli chcesz wiedzieć odpowiem Ci na to pytanie to moje gg7436154. im szybciej jeździsz tym większe ślady zostawiasz gdy stoisz, jeźdząc do 90km/h zostawi Ci tylko kapke powyżej 120 zostawi Ci plame i to dużą, przegoń Civica a zobaczysz jak czuć olej, mam to samo.chcesz wiedzieć napisz na gg, ja znam przyczyne tylko część jest trudno dostać.

Comment

Opisz to na forum,żeby każdy wiedział a nie na gg.Chyba że to tajemnica
              ビートル ジョン

Comment

Dokładnie BJ ma rację, napisz na forum, każdy niech przeczyta. Ja mam podobny wyciek. Za uszczelkę pod miskę oleju dałem 15zł wymienię też filtr oleju ok 25zł. Ale obawiam się też że to może nie być wyciek z pod miski lub filtra. Tylko z tej Odmy czy jak to się nazywa. Znajduje się to jak spojrzeć od dołu mniej więcej na środku silnika między filtrem powietrza a miską olejową to taki dziwny element w kształcie ni to kwadratu ni to koła, taka wystająca blaszka, służy to pewnie do odprowadzania powietrza z silnika czy coś w tym rodzaju.
                Trzeba dokładnie umyć silnik ze wszystkich smarów brudów itp. i wówczas dokładnie będzie wiadomo skąd wycieka. Nie polecam żadnych środków chemicznych (Arpol itp. sklepy) Już próbowałem cuda w spray'u a efekt do d*** teraz kupię trochę diesla i pędzelkiem będę świrował aż wszystko się oczyści. Potem spłukać żeby brud na nowo się nie sadzał.
                HONDA CIVIC D13B2

Comment

Zamieszczone przez saimon Zobacz posta
                  Kolego ja wiem gdzie tkwi problem. Wszyscy co wypowiadali się są w błędzie, ja mam to samo i nadal szukam tej części, każy Ci powie że to uszczelka, miska olejowa a ja mówie nie, to... jeżeli chcesz wiedzieć odpowiem Ci na to pytanie to moje gg7436154. im szybciej jeździsz tym większe ślady zostawiasz gdy stoisz, jeźdząc do 90km/h zostawi Ci tylko kapke powyżej 120 zostawi Ci plame i to dużą, przegoń Civica a zobaczysz jak czuć olej, mam to samo.chcesz wiedzieć napisz na gg, ja znam przyczyne tylko część jest trudno dostać.

Hej ja chyba też mam podobny problem. Jezeli tak trudno zdobyc tą część to jak napiszesz na forum to moze ktoś pomoże?

Comment

buhahaha saimon:
                    YouTube - wiem ale nie powiem

a lub3cki zapoznaj się z tym może pomoże:
                    Honda Civic LSi

chciaż może to być tylko oring między aparatem a silnikiem
                    Last edited by Gość; 29-04-2009, 18:28.

Comment

wczesniej bylo widac juz te wycieki ale wtedy na jakies 5 tys jakies 0,5/0,7 litra wzielo i zadnych sladow pode mna nie bylo, teraz niestety widac kropelki oleju, wstawilem dodatkowe zdjecia, moze jeszcze ktos na cos wpadnie czy to uszczelka czy cos innego tajemniczego...

Hosting Zdjęć: S8001680.JPG

Hosting Zdjęć: S8001679.JPG

Hosting Zdjęć: S8001680.JPG

Hosting Zdjęć: S8001676.JPG

i czy moglby mi ktos pokazac gdzie jest na tym zdjeciu klakson? bo nie mam pojecia...

Hosting Zdjęć: S8001676.JPG

Comment

Ale z Konradem było [cenzura]. Yyyy tzn wiem ale nie powiem ale wiem heheh!
                        Klakson powinieneś mieć mniej więcej jak się zaczyna prawy reflektor, na dole zaraz za przednim zderzakiem - ale na zdjęciu go nie widziałem
                        Last edited by przemo_wb; 21-02-2010, 13:18. Powód: wulgaryzm
                        HONDA CIVIC D13B2

Comment

a no kondrad trafiony hehe dzieki thommy

Comment

koledzy taka oto wiadomosc dostalem od kolegi saimona, zamieszcze ja tutaj dla dobra ogolu, moze ktos kto ma podobny problem bedzie wdzieczny, mysle ze kolega saimon nie bedzie mial nic przeciwko temu...

"masz walniętą popmke paliwową, w środku jest taka jakaś spirala i przez to samochó na wyższych obrotach pobiera więcej oleju, gdy ma go za dużo wyrzuca go a on leci na dół , zobacz jaki spód masz cały w oleju, mój przez to nie przeszedł przeglądu, ciężko znaleść taką pompke, ja osobiście szukam i nie znalazłem. ta pompka znajduje się między filtrem powietrza a klawiaturą, taka mała. pod nią zobaczysz jak jest jedyne miejsce czyste z całego silnika, bo tam pod dużym cisieniem własnie wali olej, który leci na dół, początkowo myślałem że to z uszcelki ale w Civicu jest ona metalowa więc to odpada, później myślałem że to jest ze skrzyni, aż poznałem jednego goscia który to przerabiał. jak zobaczył mój silnik to się zaśmiał i powiiedział powodzenia w znalezieniu tej pompki, to wada tego Civica, jakbyś znalazł takie dwie to podeślij mi jakiś kontakt, ja nie znalazłem."

Koledzy i co o tym sadzicie?

Comment

Bzdura pompa paliwa jest w baku!! I co ma olej do paliwa??!!! Poza tym skąd silnik może pobierać więcej oleju, że niby z jakiegoś zbiorniczka o którym nikt nic nie wie??!!

Między filtrem powietrza a klawiatura znajduje się aparat zapłonowy, i to właśnie w nim masz pizdniętą taką okrągłą uszczelkę.

PS. Koledze może walić z zaworu v tec tylko on dostaje większe ciśnienie jak przegonisz civa przy wyższych obrotach, tyle że najpierw musisz mieć v teca.

Tak ten zawór wyględa, tyle że we wszystkich v tecach oprucz mojego ma tylko jeden elektrozawór

Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

Working...
                              X