Czy dobre jest palenie tego silnika tylko na gazie? czy trzeba np. codziennie zapalić go na benzynie? I powiedzcie mi czy Hania z tym silnikiem tak szybko nabiera temperature silnika? po przejechaniu dosłownie 1km nawet nie. zeby wskazówka już była na środku temperatury?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mam 1.3 92r. gaźnik+gaz czy dobre jest...
Collapse
X
-
Sprawdź poziom płynu w chłodnicy bo może brakuje. Ale to jest możliwe, chociaż niektórzy narzekali że długo, innym szybciej. Nie wiem od czego to zależy.
-
Kolego ja swoja Hondzię 1.3 94r tez gażnik odpałam tylko na benzynie no chyba ze jest cieply silnik to z gazu. Mojej do nagrzania potrzebne są 3km. Różnie to bywa z tym nagrzewaniem.Moze przy małych temperaturach przedmuchuje Ci i ochladza silnik. Ja też tak miałem.
Comment
-
Tak silnik się bardzo szybko nagrzewa, a w dmuchawie mam tylko ciepłe powietrze, nawet bardzo ciepłe, ale myślałem że to mam zepsuty regulator nagrzewnicy zimne-ciepłe. Czy może to być jakaś inna wina?
Dziś wieczorem zobaczyłem że obok chłodnicy z lewej strony zbiorniczka wyrównawczego jest troszeczke mokro. Nie wiem co to jest bo już było za ciemno i nie widziałem za bardzo. Ale wiem że mokro tam było na 100%. Poradzcie mi proszę co mam z Tym zrobić.
Comment
-
może ubywa Ci płynu, sprawdzałeś??
Comment
-
Witam, ja tez odpalam na zimnym tylko na benzynie, gaz wlaczam tylko jak silnik troche sie rozgrzeje. Nie nalezy az tak oszczedzac bo pozniej koszty naprawy przebija wszelkie oszczednosci - wiem bo samochod mojego ojca odpalany tylko na gazie mial niedawno gruntowna naprawe calego ukladu paliwowego... koszt ok 1000 zl:/Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...
Comment
-
Zamieszczone przez Remek Zobacz postaWitam, ja tez odpalam na zimnym tylko na benzynie, gaz wlaczam tylko jak silnik troche sie rozgrzeje. Nie nalezy az tak oszczedzac bo pozniej koszty naprawy przebija wszelkie oszczednosci - wiem bo samochod mojego ojca odpalany tylko na gazie mial niedawno gruntowna naprawe calego ukladu paliwowego... koszt ok 1000 zl:/
Comment
-
No Remek chociaż jeden:-)wyrazy szacunku dla samuraja:-) nie odpala się samochodu na gazie, one jest zbyt suche, odpala się na benzynie i jak jest już ciepły, po 1 km Ci się grzeje to nie jest nic złego, mój po dwóch ale później trzyma tą temperature więc się nie martw o to, a tak propo to po co wkładać tam gaz przecież one palą5,5 na 100km przynajmniej mój:-) to profanacja
Comment
-
jesli jestes oszczedny to dobrze,ale jak kolega pisal wczesniej i ja tez na gazie nie odpalaj.
gaz jest suchy a na zimnym silniku smarowanie w pierszych sekundach jest bardzo male,druga sprawa w reduktorze jest membrana gumowa ,i zaraz ja szlak trafi a to juz idzie rowniez kasa
Comment
Comment