Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mam 1.3 92r. gaźnik+gaz czy dobre jest...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mam 1.3 92r. gaźnik+gaz czy dobre jest...

Czy dobre jest palenie tego silnika tylko na gazie? czy trzeba np. codziennie zapalić go na benzynie? I powiedzcie mi czy Hania z tym silnikiem tak szybko nabiera temperature silnika? po przejechaniu dosłownie 1km nawet nie. zeby wskazówka już była na środku temperatury?

Sprawdź poziom płynu w chłodnicy bo może brakuje. Ale to jest możliwe, chociaż niektórzy narzekali że długo, innym szybciej. Nie wiem od czego to zależy.
    Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

W sumie to po nocce powinieneś odpalać na benzynie, a jak silnik jest ciepły to możesz z gazu. A powietrze ciepłe dmucha czy tylko sama wskazówka idzie do góry. Sprawdź płyn czy jest.

Comment

Kolego ja swoja Hondzię 1.3 94r tez gażnik odpałam tylko na benzynie no chyba ze jest cieply silnik to z gazu. Mojej do nagrzania potrzebne są 3km. Różnie to bywa z tym nagrzewaniem.Moze przy małych temperaturach przedmuchuje Ci i ochladza silnik. Ja też tak miałem.

Comment

Tak silnik się bardzo szybko nagrzewa, a w dmuchawie mam tylko ciepłe powietrze, nawet bardzo ciepłe, ale myślałem że to mam zepsuty regulator nagrzewnicy zimne-ciepłe. Czy może to być jakaś inna wina?
          Dziś wieczorem zobaczyłem że obok chłodnicy z lewej strony zbiorniczka wyrównawczego jest troszeczke mokro. Nie wiem co to jest bo już było za ciemno i nie widziałem za bardzo. Ale wiem że mokro tam było na 100%. Poradzcie mi proszę co mam z Tym zrobić.

Comment

może ubywa Ci płynu, sprawdzałeś??
            Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

Jogus płynu nie wiem czy ubywa bo było za ciemno ale jak odkręciłem korek od chłodnicy to było widać że jest pełniutko. A w zbiorniczku to nie widziałem. Jutro rano to sprawdze wszystko.

Comment

mam takie cudo, pale na gazie ale jak na dworze jest ok 15, tak to benzynka, parownik sie psuje jak odpalasz na zimnym silniku on potrzebuje temperatury a płyn może na złączach puszczać u mnie tak było podokręcalem opaski i jest ok

Comment

Witam, ja tez odpalam na zimnym tylko na benzynie, gaz wlaczam tylko jak silnik troche sie rozgrzeje. Nie nalezy az tak oszczedzac bo pozniej koszty naprawy przebija wszelkie oszczednosci - wiem bo samochod mojego ojca odpalany tylko na gazie mial niedawno gruntowna naprawe calego ukladu paliwowego... koszt ok 1000 zl:/
                  Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
                    Witam, ja tez odpalam na zimnym tylko na benzynie, gaz wlaczam tylko jak silnik troche sie rozgrzeje. Nie nalezy az tak oszczedzac bo pozniej koszty naprawy przebija wszelkie oszczednosci - wiem bo samochod mojego ojca odpalany tylko na gazie mial niedawno gruntowna naprawe calego ukladu paliwowego... koszt ok 1000 zl:/
                    i tak powinno sie robic, reduktor zaraz szlak trafi

Comment

No Remek chociaż jeden:-)wyrazy szacunku dla samuraja:-) nie odpala się samochodu na gazie, one jest zbyt suche, odpala się na benzynie i jak jest już ciepły, po 1 km Ci się grzeje to nie jest nic złego, mój po dwóch ale później trzyma tą temperature więc się nie martw o to, a tak propo to po co wkładać tam gaz przecież one palą5,5 na 100km przynajmniej mój:-) to profanacja

Comment

Kupiłem już to auto bardzo nie dawno z gazem i dlatego tak się radze co i dlaczego, szczerze to nie wiem ile mi pali benzyny bo jezdze prawie cały czas na gazie, a co do tego to napewno by palił mało benzyny bo gazu to mi pali ok 8.6l/100km.

Comment

jesli jestes oszczedny to dobrze,ale jak kolega pisal wczesniej i ja tez na gazie nie odpalaj.
                          gaz jest suchy a na zimnym silniku smarowanie w pierszych sekundach jest bardzo male,druga sprawa w reduktorze jest membrana gumowa ,i zaraz ja szlak trafi a to juz idzie rowniez kasa

Comment

dziekuje za wszystko, temat uwazam za zamkniety

Comment

Working...
                            X