Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak rozpoznać model silnika?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

koledzy dzisiaj znowu byłem przy tym silniku i na tabliczce pisze d15b7 a na bloku b2. normalnie nie wiem o co chodzi. zrobiłem fotki to jak możecie to luknijcie i zobaczcie o co to chodzi

Comment

Może poprzedni właściciel zmieniał silnik i włożył b2, a resztę podpiął od starego silnika

Comment

no dobra dałem rade coś sam wykombinować i znalazłem coś takiego:

rozrząd civic.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

czyli jak ktoś będzie miał coś podobnego jak ja to może się tylko cieszyć hehe. d15b2 i d15b7 mają ten sam rozrząd i wg mnie różni ich tylko to że to jest jednopunkt a to wielpounkt

Comment

Kolego Twoj silnik to d15b7 innych w coupe nie bylo. Chyba ze koles zajechal silnik i wsadzil glowice z d15b2 bo pasuje

Comment

B2 a B7 roznia sie tylko tym ze jeden to DPI v MPI. blok i glowica w tych silnikach sa identyczne (ale musza byc one z V gen). inna jest tylko jedna rurka przy termostacie ale to szczegol. jak masz zajechany silnik mozesz sobie smialo swapowac (glowice+blok) gdzie wybite jest D15... ale musi byc V gen. jak masz dobre zrodlo mozesz dorwac tanio dobry silnik i wowczas swap i sporo kasy zaoszczedzone. jak remont polega na wymianie samych pierscieni, uszczelniaczy, planowanie to nie jest tak zle. ale jak musisz szlifowac cylindry itd to wyjdzie sporo. wiec w Twoim przypadku jak masz all ok z mechanika silnika to ciesz sie i jezdzij dalej, bo komus najprawdopodobniej cos zlego stalo sie z silnikiem i podmienil... ale zawsze moge sie mylic pozdro

Comment

Working...
            X