Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak rozpoznać model silnika?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak rozpoznać model silnika?

witam wszytskich. koledzy mam do was takie pytanie. jak mogę rozpoznać jaki mam rodzaj silnika? mam coupe z 94r 1,5 16v i czy to jest silnik d15b2 czy np d15b7 czy jest to gdzieś napisane?
    bo ten silnik co jest w fotoporadniku niby jest d15b2 ale ja mam troszki inny

ja otworzysz klape silnika, to pod przednia szyba mniej wiecej z lewej strony, powinna byc tabliczka z roznymi numerami. tam masz wyraznie wybite jaki masz slinik, (no chyba ze miales przeszczep a o tym nie wiesz) :P
    Civic 3D 1.4is '98

Comment

no właśnie tego nie wiadomo hehe a chciałbym wiedzieć bo niby d15b2 mają 90 km a moja ma jakieś 101 bo w dowodzie mam 74kw tak że już sam nie wiem. no a tak jak pisałem to zdjęcie co jest w fotoporadniku niby jest d15b2 a ja mam inny silnik troszki

Comment

Z lewej strony kolektora wydechowego (troche poznizej jego poziomu) bedzie plaski, prostokatny obszar na bloku, gdzie bedzie wybity model silnika. A dokladnie model samego bloku, wiec uwazaj jak miales np zakladana inna glowice lub wielopunkt- bedzie to wygladac inaczej

Hmm to moze masz D15B7? One maja sto kunia... Wielopunkt, wiec wyglada inaczej kolektor dolotowy.
        Last edited by przemo_wb; 04-03-2009, 21:29.

Comment

a to możliwe że np będzie napisane d15b2 a tak naprawde to będzie coś innego? a inną głowice jak rozpoznam? a wielopunkt?
          może ktoś ma jakieś zdjęcia?
          a może ja podeśle swoje i wtedy może będzie prościej?

Comment

Pogldadowe zdjecia w zalaczniku
            Załączone pliki

Comment

byłem szybko w garażu i tam pisze że d15b2 a wygląda tak jak ten z prawej na zdjęciu

Comment

Oznaczenie silnika i jego numer masz wybite na bloku silnika. Jak staniesz przed komorą silnika to jest on po lewej stronie osłony kolektora na takim kwadratowym polu. Może go nie być widać, bo u mnie był pod warstwą brudu, więc usuń brud to ukaże się to o co Ci chodzi. Jak nie znajdziesz to zrobię fotkę, zaznaczę i wrzucę w ten temat.
                Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

No to wyglada na to ze miala hania kiedys seryjnego D15B2 i ktos zalozyl potem do niej wielopunkt.

Comment

kurcze czyli coś było kombinowane. a teraz takie pytanie. to rozrząd kupować do b7 tak? czy jak to wygląda?

Comment

a to tak sobie można kombinowac przy silniku? można ze zwykłwego zrobić wielpunkta? kurde normalnie spoko.

Comment

Czy kombinowane, czesto tak ludzie robia, zeby dodatkowego konia miec, wiec sie nie przejmuj. Ja np bym chcial byc w Twojej sytuacji
                        Z wielopunktem dopiero zaczyna sie zabawa, jak ktos lubi grzebac w elektronice. A nawet jak nie chcesz grzebac, to masz +10 kunia
                        Mi w glowie swita ze glowice (jesli masz seryjna) sa takie same, ale niech potwierdzi ktos jeszcze, bo nie jestem na 100% pewny.
                        Last edited by twizzter; 04-03-2009, 21:44.

Comment

to niech mi tylko ktoś napisze jak to z tym rozrządem do jakiego silnika kupować?

Comment

No jesli masz tylko zalozny wielopunkt, i niezmieniona glowice to normalnie kupujesz do B2. Moze jednak zrob fotke i pokaz jak to wyglada.

Comment

W coupetach przecież najsłabszy montowany silnik to b7, d15g2 nie było standardowo montowane

Comment

Working...
                              X