Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czyżby chłodnica ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

okazało się iż to ta chłodnica była dziurawa ... wszystko za lutowane było ale nie wytrzymało i puściło a płyn uciekał na silnik i wyparowywał i dlatego nie było śladów prawie, ale już zakupiłem nową chłodnicę którą w czwartek dostałem

Comment

Witam, panowie u mnie jest bardzo dziwna sprawa, ubywał płyn, znalazłem przyczyne (chłodnica) dosypałem uszczelniacza i ku miłemu zaskoczeniu zadziałało, juz myslalem ze jest po problemie, no ale jednak nie do konca... po uszczelnieniu dolałem płynu do chlodnicy oraz do kreski MAX w zbiorniczku, odpowietrzyłem uklad, po 500 km zajrzalem do zbiorniczka a tam plynu jak na lekarstwo przy dnie zostalo... myslicie ze gdzies sobie powolutku plyn ucieka, np przez jakis sparcialy przewod, czy to normalne u Hanki 93 ze po 500km trzeba dolac okolo 0,3-0,4 l plynu, czy moze plyn powoli dostaje sie do komory spalania przez uszczelke pod glowica? Czytałem podobne tematy i nie mam objawow spalania plynu chlodniczego, o ktorych pisał aarrttuurr1, wiec co to waszym zdaniem moze byc..??
      Last edited by Dr@gon; 19-02-2009, 23:26.

Comment

Working...
      X