Witam! po dwoch latach bezawaryjnej jazdy pojawil sie dzis problem gdyż Hanka kiedy chciałem wrzucic drugi bieg(a raczej zredukowac z 3 na 2) gasla... odpalała bez problemu.. kiedy po dłuższym postoju zaczynam jazde jest ok ale jak sie rozgrzeje to po wcisnięciu sprzegła obroty faluja a po chwili gaśnie.. Czy to wina silniczka korkowego? jeśli ktoś może pomóc to niech pisze bo mam nadzieje ze ten problem da sie szybko rozwiązać. Honda Civic 1.3 1994r.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gasnie po wciśnięciu sprzęgła i na biegu jałowym
Collapse
X
-
zrobiłem dziś samodnignostyke i migneło 1 raz ale to momentalnie po tym jak przekeciłem stacyjke w pozycji na zapłon.. teraz nwm czy to sonda lambda lub jej obwód, czy na poczatku mignie lampka że jest przygotowana do pracy.. Jeśli było by to faktycznie od silniczka korkowego to migało by 14 razy.. teraz nwm jak to rozumiec. Czy sonda lambda lub jej obwód moze być odpowiedzialna za takie zachowanie auta ?Last edited by Czaras; 27-04-2014, 11:25.,,Co Dwa wałki to nie jeden''
Comment
-
Zamieszczone przez Czaras Zobacz postaCzy sonda lambda lub jej obwód moze być odpowiedzialna za takie zachowanie auta ?
Comment
-
przeczyściłem silniczek korkowy i nic.. jako ze czesto jezdze na rezerwie to moze wina filtra paliwa? jakiś papruszek zassało i kiedy na luzie idzie mniej benzyny to nie daje rady przepchac tego. Jutro dokladnie sprawdze węzyki a potem jak nie pomoże to może ten filtr wymienić?,,Co Dwa wałki to nie jeden''
Comment
-
Zamieszczone przez Czaras Zobacz postajako ze czesto jezdze na rezerwie to moze wina filtra paliwa?
Woda z dna baku źle wpływa na płynność pracy silnika.
Pzdr.
Comment
-
Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta0,5 litra likieru na kościach
jutro bede grzebał, może coś z tego wyjdzie:d,,Co Dwa wałki to nie jeden''
Comment
-
Zamieszczone przez Czaras Zobacz postaproblem rozwiazanykorkowy przeczyściłem rozpuszczalnikiem nitro i podociskałem węzyki.
Pzdr.
Comment
Comment