Witam. mam problem z moja hania, mianowicie jak odpale auto na zimnym silniku jest wszystko ok działa gładko równo i bez problemowo, ale jak sie nagrzeje zgasze go i odpale ponownie (np. po zatankowaniu) to zaczynaja dziwnie dzialac obroty przy ruszaniu, wciskam gaz mam ok 3k rpm i jak popuszczam sprzegło (gaz wcisniety lekko tak jak zwykle) to obroty spadaja do ~1k rpm i znowu skacza do 3k przezco silnik szarpie, w czasie jazdy jak mam ok 2k rpm i wcisne delikatnie gaz to czuje jak silnik traci obroty mimo wcisnietego gazu tak jakby bylo martwe pole... i zaczyna szarpac... oczywiscie jak stane i zgasze go na 5-10minut to wszystko jest znowu ok i nic nie szarpie, dodam ze przepustnica czasami tak jakby sie zapiekała i nie chce delikatnie sie otworzyc tylko tak jakby sie zaklinowala i dopiero przy mocniejszym nacisnieciu odblokowywuje sie co skutkuje nagłym wcisnieciem pedała conajmniej do polowy. prosiłbym o pomoc bo to moje 1 auto i nie jestem super obeznany, silnik to D16Z6 w civicu V HB. z góry dziękuje za pomoc
P.S. w która strone powinien wiać wentylator na chłodnicy? bo moj wieje w komore silnika i mnie sie wydaje ze powinien wiac w 2 strone
Szarmi, zacznij proszę od pkt. 2 Regulaminu.

P.S. w która strone powinien wiać wentylator na chłodnicy? bo moj wieje w komore silnika i mnie sie wydaje ze powinien wiac w 2 strone
Szarmi, zacznij proszę od pkt. 2 Regulaminu.
Comment