Witam specjalistów
opiszę problem bo nie potrafię go rozwiązać ... zaczęło się od pęknięcia przewodu wody. podczas jazdy na A4 silnik się zagotował na maksa... Ale nic. wąż zrobiony nowa chłodnica nowy płyn chłodzący... było ok. po tygodniu zaczęły się problemy z odpalaniem więc pierwsza myśl układ zapłonowy, więc cały został wymieniony ( kable świece itp ) problem znikł na 2 dni ... więc kolejna myśl akum stary więc został wymieniony na porządny zWarty ... Było ok 2 dni ... Pojawił się problem z grzaniem więc najlpeszym sposobem jest właczenie cepłego powietrza i tak też zrobiłem i okazało się że temperatura spadała przy właczonym nawiewie. Wymieniłem termostat ... było dobrze 2 dni ... i co znów problem z odpalaniem ... pojechałem na stacje zalałem 98 i kupiłem środek do przeczyszania. Było ok 2 dni... Teraz kolejny problem bo wskaźnik temperatury szaleje jak głupi... Nie mogę dokładnie sprecyzować o co biega... tzn nie raz stojąc na światłach podnosci sie pod czerwone pole ... jak rusze kręcąc silnik do 4-5 tyś temperatura spada... za chwile przy takich obrotach się grzeje a jak spuszam z gazu i samochód zwalnia temperatura maleje... ;( więc pytam o co kama ? kto pomoże mi to rozkminić ??

Comment