Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D13B2 przy energicznym przyśpieszaniu dławi się, traci moc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D13B2 przy energicznym przyśpieszaniu dławi się, traci moc

Od pewnego czasu mam problem z silnikiem, jak w tytule. Dodam że raczej staram sie nie przekraczać 5 tysi i jeździć spokojnie (wkońcu to d13), ale jak to z d13 jest czasem przy wyprzedzaniu trzeba zejść bieg niżej i żeby w miare sprawnie wyprzedzić podkręcić go do 7-8 tysi do tej pory wszystko było super. Niestety ostatnio zauważyłem że podczas w miare energicznego przyśpieszania auto traci moc w okolicach 4-5 tysięcy i wyraźnie sie dławi, i mimo że wskazówka obrotomierza wędruje wyżej pod czerwone pole nie czuć przyśpieszenia WOGLE sprawa wygląda zupełnie inaczej na zimnym silniku, auto czuć że wyraźnie przyśpiesza, i nie zamula... proszę o jakieś rady

Jeśli obrotomierz idzie wysoko a samochód nie przyspiesza to pierwszym "podejrzanym" jest ślizgające się sprzęgło. Dodatkowo taką tezę zdaje się potwierdzać to, że na zimnym ( ale nie tyle silniku co sprzęgle ) ciągnie dobrze.
    Pzdr.

Comment

A jakieś inne propozycje ? wydaje mi się że przy ślizgającym się sprzęgle silnik by "wył" a auto nie przyspieszało przy obciążeniu, a w tym wypadku auto po prostu dławi (filtr powietrza i paliwa wymieniony) go od pewnego zakresu obrotów po czym czasem sie przełamuję i ciągnie a zwykle zamula nie miłosiernie:/

Comment

Wymienilem dziś świece, okazało się że świece są troche zachlapane olejem:/ co może być przyczyną? dodam że 'idzie' nieco lepiej na nowych świecach, wymienie dziś jescze kable wn bo okazało się że mają przebicie

Comment

Working...
        X