Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.5 16V wersja kanadyjska, spalanie 14L/100KM ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Juz o tym myslalem heh, a co do 100km w trasie zrobilem i wyszło 9L, fakt ze auto wypchane ale emerycka jazda dałem temat na forum zeby sprawdzic czy ten typ tak ma czy tez cos jest nie tak pzdr

Comment

Honda napewno nie może tyle palić 14l na 100km?? to audi 2.8 przy normalnej jeździe tyle pali ale nie honda musisz mieć coś nie tak. Przyczyn może być wiele np. zapłon źle ustawiony,wtrysk uszkodzony i za dużo leje benzyny,sonda lambda,komputer może coś szwankować(w japońcach to raczej mało prawdopodobne ale może sie zdarzyć) a co do tego że samochód sie nie dogrzewa to raczej nie zmieniłoby spalania aż tak drastycznie. A mi na trasie pali 6.5l na 100km czyli 9 to też troche dużo
      Last edited by Gość; 05-01-2009, 14:25.

Comment

mam taki sam silnik jak kolega wiktorm i mi pali 11 gazu w zime

Comment

Termostat !!! non stop otwarty obieg i spalanie

Dzis "przegoniłem auto" na trasi tzn 50 km w miescie i 100km poza miastem, zatem wynik 150km i spalil 12,4 L wiec nienajgorzej. jednak musze zaznaczyc ze przez cala droge wskazowka od temp silnika była na 1/4 zakresu cholera. dodam ze gorny waz od chłodnicy goracy, dolny byl zimny, moze problem to termostat? w srodku zimnawo ciagle :/

Comment

Working...
          X