witam co jest przyczyna ?? chcialem odpalic teraz auto i dupa kreci ale nie chce odpalic ktos ma jakies pomysly a wczoraj wszystko ok bylo bez problemow odpalal . moze to byc wilgoc ?? albo nie wiem co ma ktos jakis pomysl
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
auto kreci nie odpala
Collapse
X
-
spróbuj rozebrac kopułke aparatu zapłonowego przeczyść ja tak samo palec też wyczyść papierkiem ściernym drobnoziarnistym możesz iskre na świecach jak złożysz aparat zapłonowy wyjmij wtedy kable wykręć świece wsadź je w kable i ktoś musi kręcić kluczykiem żeby odpalił przyłoż świecę do metalowej płytki będzie widać iskrę
-
Zgadzam się z kolegami z góry, raczej cewka.
Miałem podobnie jednego dnia autem wjechałem na podwórko ,a nazajutrz kręcił ale nie chciał odpalić. Okazało się że brak iskry, wymieniłem cewke i bez problemu zapalił. Ja kupiłem taką z allegro za 50zł i już rok na niej śmigam.
Comment
-
cewke mozna załozyc nawet od poloneza ale bedzie wtedy na zewnątrz, z cewką jest róznie byc moze moduł padł a obu nowych czesci sie nie opłaca kupowac bo to duzo wiecej wyniesie niz cały uzywany aparat zapłonowy
Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne
Comment
-
czy problem z tymi częściami może powodować coś co można nazwać opóźnionym zapłonem?
rzadko się zdarza ale czasem bywa że z dosyć długo kręcę nie chce załapać i jak skończę kręcić odpala od bardzo niskich obrotów a następnie normalnie załapuje ssanie i wchodzi na obroty...
Comment
-
Wczoraj miałem podobny problem tylko, że u mnie przyczyną był biały nalot w kopułce w miejscach gdzie iskra przeskakuje z palca, przeczyściłem papierem ściernym i jest miodzio. Tylko że u mnie prawdopodobnie przyczyną zamieszania był nowy palec.
Powodzenia z naprawą
Comment
-
Hej,
odgrzebuję...
u mnie często odpala od strzału, a czasami - nie wiem 10-20% przypadków - właśnie kręci 1-3 sekundy i dopiero zaskoczy...(najczęściej rano, jak jest wilgoć, ale czasami też w upał).
Kable WN i świece nowe - NGK, palec przeczyszczony, styki w kopułce też, aczkolwiek dużo nagaru na nich było, przekaźnik pompy tyka ładnie po przekręceniu kluczyka.
co sugerujecie do wymiany, kontroli? mechanik nie miał pomysłu.
Comment
-
rozumiem, doradzisz dobrą, w miarę tanią cewkę?
jeszcze jedno, np. dzisiaj rano odpaliłem od strzału, zgasiłem silnik na stacji benzynowe do tankowania, odpalam i OK, ale musiałem na chwilę jeszcze zaparkować, auto postało parę minut (przed 7mą rano) i już kręcił długo zanim odpalił.
Comment
-
Zamieszczone przez sebasw Zobacz postarozumiem, doradzisz dobrą, w miarę tanią cewkę?
Poczekaj z zakupem,zdążyszPierwsza podejrzana nie znaczy jedyna, moduł też może szwankować, choć raczej nie tak okresowo. Podjedź do elektromechanika niech Ci podepnie inną dla sprawdzenia.
Możesz ( jeśli to cewka ) pomyśleć o używanej np. Denso. Niedawno na allegro widziałem za coś około 50 zł. Ale jak mówię sprawdź najpierw.
Pzdr.
Ps. Tu masz kontakt po 20 zł. używane NN.https://sprzedajemy.pl/cewki-cewka-z...1-4-1-3,489273
Comment
-
Zamieszczone przez sebasw Zobacz postaProblem z tym, że mechanik nie będzie miał pewnie takich cewek, poza tym problem nie pojawia się zawsze, więc ciężko będzie sprawdzić, czy jest OK, bo akurat może w danym dniu odpalać.
Pzdr.
Comment
Comment