Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

auto kreci nie odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• auto kreci nie odpala

witam co jest przyczyna ?? chcialem odpalic teraz auto i dupa kreci ale nie chce odpalic ktos ma jakies pomysly a wczoraj wszystko ok bylo bez problemow odpalal . moze to byc wilgoc ?? albo nie wiem co ma ktos jakis pomysl

spróbuj rozebrac kopułke aparatu zapłonowego przeczyść ja tak samo palec też wyczyść papierkiem ściernym drobnoziarnistym możesz iskre na świecach jak złożysz aparat zapłonowy wyjmij wtedy kable wykręć świece wsadź je w kable i ktoś musi kręcić kluczykiem żeby odpalił przyłoż świecę do metalowej płytki będzie widać iskrę

Comment

sprawidzilem swiece i na zadnej nie ma iskry wiec o co chodzi ?? bo ja juz nie wiem co to jest

to troche raczej nie mozliwe zeby kazda swieca odrazy przestala dzialac

jak ktos ma jakis pomysl co to jest to prosze o pomoc
      Last edited by pain; 17-01-2012, 12:27.

Comment

Moim zdaniem cewka zapłonowa do wymiany
        BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!

Comment

Zgadzam się z kolegami z góry, raczej cewka.
          Miałem podobnie jednego dnia autem wjechałem na podwórko ,a nazajutrz kręcił ale nie chciał odpalić. Okazało się że brak iskry, wymieniłem cewke i bez problemu zapalił. Ja kupiłem taką z allegro za 50zł i już rok na niej śmigam.

Comment

cewke mozna załozyc nawet od poloneza ale bedzie wtedy na zewnątrz, z cewką jest róznie byc moze moduł padł a obu nowych czesci sie nie opłaca kupowac bo to duzo wiecej wyniesie niz cały uzywany aparat zapłonowy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
            Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

czy problem z tymi częściami może powodować coś co można nazwać opóźnionym zapłonem?
              rzadko się zdarza ale czasem bywa że z dosyć długo kręcę nie chce załapać i jak skończę kręcić odpala od bardzo niskich obrotów a następnie normalnie załapuje ssanie i wchodzi na obroty...

Comment

Wczoraj miałem podobny problem tylko, że u mnie przyczyną był biały nalot w kopułce w miejscach gdzie iskra przeskakuje z palca, przeczyściłem papierem ściernym i jest miodzio. Tylko że u mnie prawdopodobnie przyczyną zamieszania był nowy palec.
                Powodzenia z naprawą

Comment

Hej,

odgrzebuję...

u mnie często odpala od strzału, a czasami - nie wiem 10-20% przypadków - właśnie kręci 1-3 sekundy i dopiero zaskoczy...(najczęściej rano, jak jest wilgoć, ale czasami też w upał).
                  Kable WN i świece nowe - NGK, palec przeczyszczony, styki w kopułce też, aczkolwiek dużo nagaru na nich było, przekaźnik pompy tyka ładnie po przekręceniu kluczyka.

co sugerujecie do wymiany, kontroli? mechanik nie miał pomysłu.

Comment

Do kontroli, nie do wymiany cewka. Jeśli przy wilgoci i wysokiej temperaturze coś takiego się dzieje, a wymieniłeś co wymieniłeś, to izolacja cewki jest podejrzaną nr 1. Zmiana wilgotności i przebija.
                    Pzdr.

Comment

rozumiem, doradzisz dobrą, w miarę tanią cewkę?

jeszcze jedno, np. dzisiaj rano odpaliłem od strzału, zgasiłem silnik na stacji benzynowe do tankowania, odpalam i OK, ale musiałem na chwilę jeszcze zaparkować, auto postało parę minut (przed 7mą rano) i już kręcił długo zanim odpalił.

Comment

Zamieszczone przez sebasw Zobacz posta
                        rozumiem, doradzisz dobrą, w miarę tanią cewkę?

Poczekaj z zakupem,zdążysz Pierwsza podejrzana nie znaczy jedyna, moduł też może szwankować, choć raczej nie tak okresowo. Podjedź do elektromechanika niech Ci podepnie inną dla sprawdzenia.
                        Możesz ( jeśli to cewka ) pomyśleć o używanej np. Denso. Niedawno na allegro widziałem za coś około 50 zł. Ale jak mówię sprawdź najpierw.
                        Pzdr.

Ps. Tu masz kontakt po 20 zł. używane NN.https://sprzedajemy.pl/cewki-cewka-z...1-4-1-3,489273
                        Last edited by syriuszteam; 16-05-2012, 12:08. Powód: uzupełnienie

Comment

Problem z tym, że mechanik nie będzie miał pewnie takich cewek, poza tym problem nie pojawia się zawsze, więc ciężko będzie sprawdzić, czy jest OK, bo akurat może w danym dniu odpalać.

Comment

Zamieszczone przez sebasw Zobacz posta
                            Problem z tym, że mechanik nie będzie miał pewnie takich cewek, poza tym problem nie pojawia się zawsze, więc ciężko będzie sprawdzić, czy jest OK, bo akurat może w danym dniu odpalać.
                            Elektromechanik podepnie Ci na dzień, dwa dla sprawdzenia. Niekoniecznie dedykowaną do Hondy, ale o parametrach odpowiednich. Mają zawsze kilka pod ręką. Wiem, bo w dawnym miejscu zamieszkania bywałem często w warsztacie kumpla-elektromechanika. Jeśli chcesz kupić, to z tych tanich używek i będziesz wiedział to z własnego doświadczenia. Pisałem o sprawdzeniu, bo jestem zadeklarowanym przeciwnikiem wymiany czegokolwiek, jeśli nie jestem pewny usterki. W tej konkretnej sytuacji koszt używanej z przesyłką nie będzie wyższy niż usługa, więc pewnie masz sporo racji.
                            Pzdr.

Comment

No właśnie... sprawdzę dziś w sklepie, ile kosztuje nowa, bo na necie nowe są już za 55 zł. Ew. zamówię i każe wymienić.

Comment

Working...
                              X