Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy !!! Silnik gaśnie !!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pomocy !!! Silnik gaśnie !!!

Witam, mam Honde CIVIC z 1995 roku z silnikiem 1.5. Teraz opisze co sie stało a potem czego tyczy problem. Ostatnio podczas jazdy kiedy ruszylem ze światel i doszedlem do 4 biegu, samochodem lekko szarpneło i natychmiast zacząl zwalniac, z rury wydechowej polecialy biale spaliny. zjechalem na pobocze, wylaczylem silnik i juz nie odpalił. Scholowałem go do swojego mechanika. Sprawdził go pod wzgledem mechaniczym i twierdzi ze jest z samym silnikiem wszystko dobrze. Objaw jest taki ze zalewa swiece. jak postoi troche i swiece wyschna, da sie go odpalic ale po chwili gasnie. Mechanik mowi ze problem jest w elektryce. Zadzwonilem do elektromechanika on twierdzi ze to wina komputera albo czujnika podajacego paliwo. Jesli ktos mial podobny problem lub moze wie co to moze byc prosze o napisanie. Pozdrawiam Marcin

A tu czaasami nie lezy problem czasami od cewki zaplonowej????Albo kopulki

Comment

Problem, w tym ze teraz sa swieta i potem sylwester i dopiero samochod daje do elektromechanika 2 stycznia, o tym komputerze i czujniku mowil mi przez telefon. Moj mechanik mi poradzil zebym poradzil sie na forum hondy, dlatego sie was o to pytam, zapisze sobie wasze sugestie i zobaczymy, napewno potem napisze co bylo przyczyna, dlatego za wszystkie wskazowki i rady wielkie dzieki.

Comment

pompa paliwa byla sprawdzana? przekaznik pompy

Comment

A czy tymi cewkami i pompą zajmuje sie mechanik czy elektryk ? Mi mechanik tylko powiedział ze sprawdzil silnik i mam sie zgłosnik do elektryka, o pompie szczerze mowiac nic nie mowil a ja nie pytałem !

Comment

Tym zajmuje się elektryk, niech sprawdzi przekaźnik pompy paliwa, trafiłem kiedyś na forum na coś takiego, że na płytce przekaźnika pompy paliwa lutownicą poprawić wszystkie luty (które z czasem się utleniają) i problem przechodził ...

Comment

Working...
            X