Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokie spalanie ponad 10/100 km problem z d15b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wysokie spalanie ponad 10/100 km problem z d15b2

Witam!
    Niestety kolejny problem z moim EG8 d15b2, a mianowicie zaczęło sie od wysokiego spalania ponad 10 na 100 niektórzy piszą ze to normalne w zimowych warunkach , ale w poprzednia zime tak nie było, auto jest dławione, szarpie i muli, samochód jeździ całe życie na pb żadnych lpg. W samochodzie były wymieniana palec kopulka i filtra paliwa nic nie pomogła, po zrobieniu samodiagnostyki nie wystąpił żaden błąd. Znajomy mechanik mi mówi że to na pewno cewka. I tutaj pytanie czy to może być właśnie to jak sprawdzić czy poprawnie działa? dodam że samochód pali ale za pierwszym razem jak pompka pociągnie to nie odpala lub gaśnie za drugim jest ok. Gdy jest mało paliwa po odpaleni faluje i chce zgasnąć. Proszę o wasze sugestie co do mojego problemu

Sprawdź sonde lambda
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

dodam jeszcze że autko chyba nie przepala bo strasznie śmierdzi benzyna, w jaki sposób sprawdzić sonde?
      Last edited by neos099; 01-12-2011, 15:04.

Comment

aby sprawdzic sonde musisz skorzystac z multimetru jest to juz gdzies wszystko ladnie opisane na forum.Dodam,ze sprawdzenie sondy za pomoca multimetru nie daje odpowiedzi poniewaz sonda moze wysylac odpowiednie sygnaly ale auto nie jest pierwszej swiezosci wiec sygnaly wysylane moga byc opoznione wiec mieszanka nie jest odp.Najlepiej to miec oscyloskop wtedy biedziesz mogl precyzyjnie ja sprawdzic.Najprawdopodobniej jest to sonda,mozesz tez spradzic czy wtyczka sondy jak i przewod sa w odpowiednim stanie(czy nie przerwane,luzne itp)
        Last edited by Filip2516; 01-12-2011, 18:46.

Comment

szarpanie dławienie znikło po resecie kompa ale strasznie zaczęło mulic nie zbiera sie na obroty do 3 to ledwo idzie
          Last edited by neos099; 02-12-2011, 17:59.

Comment

proszę admina o zamkniecie tematu hondzia parę dni temu dostała w lewy bok i nie wiadomo co z nią bedzie;/ wciągneło błotnik od nadkola aż do tylnej klapy

Comment

Working...
            X