Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ dolotowy D13B2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Układ dolotowy D13B2

Witam.
    W moim D13B2 rura dolotu kończy się tak jak widać na tym zdjęciu:

A w niektórych D13B2 jest przedłużenie tej rury, tak jak tu:

Niektórzy mają wlot w dziurze błotnika, a niektórzy robią to przez dziurę w zderzaku.

1. Czy dolot pokazany na drugim zdjęciu jest seryjny, czy przełożony np. od D15B2?
    2. Rozumiem, że robione jest to po to, aby dostawało się więcej zimnego powietrza. Skoro u mnie układ dolotowy łapie ciepłe powietrze z silnika, jakie są tego objawy? Słabsze osiągi?
    3. Jeżeli chciałbym zainstalować sobie przedłużenie dolotu, to jak rozwiązać problem, że po drodze zagradza drogę reduktor od gazu? Chyba nie za bardzo jest gdzie go przenieść.

1. Tak na drugim zdjęciu jest seryjny dolot D13B2 i wchodzi on w dziurę w błotniku od strony maski. A niektórzy robią wlot ze zderzaka robiony ale to też nie seryjnie tylko doprowadzają zimne powietrze w taki właśnie sposób.
    2. Zgadzam się z tym co napisałeś. Łapiesz ciepłe powietrze z silnika przez co słabo auto pewnie jeździ... a do tego jak jeszcze gaz no to już w ogóle.
    3. Niestety tu Ci nie pomogę. Ale to co jak zakładali Ci gaz to wyjęli Ci tą rurę od wlotu powietrza?
    Last edited by Sebulerbin; 23-07-2011, 15:14.

Comment

tak może byc ze wyjeli ta rure, oni lubią cos wymodzic w układzie dolotowym

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Widziałem u wielu osób, że nie mają tej rury więc stwierdziłem, że tak było seryjnie, a ci co mają zrobili to we własnym zakresie. Swój samochód kupiłem 1,5 roku temu już w takim stanie i z założonym gazem więc nie wiem co gazownik odwalił ale wiem, że był amatorem bo instalacja była/i trochę jest do dupy.

Czy ktoś ma pomysł jak doprowadzić zimne powietrze w moim przypadku?
        Tu jeszcze jedno zdjęcie:

Uploaded with ImageShack.us

Comment

Podjedź do gazownika jakiegoś i zapytaj czy da radę przełożyć gdzieś tamto bo tu nawet kolankiem nie wyjdziesz do wlotu powietrza żeby to inaczej poprowadzić.
          No a jeśli gazownik wyjął tą rurę (a zapewne tak było), to niezły "mechanior" A ci co specjalnie sobie robią takie "mody" że silnik pobiera gorące powietrze z komory silnika to współczuję...
          Last edited by Sebulerbin; 23-07-2011, 15:38.

Comment

znajdz auto co jest bez gazu i zobacz, ja twierdze ze wyjął to i juz, a parownik to samemu mozna gdzies przesunąc czy przełożyc

Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

hej ja obecnie chwilowo mam 1,3 i tam musi byc ta rura , gazownik mógł ja wywalic z 2 powodów nie mieściła mu się albo z racji tego że gaz woli cieplejsze powietrze ..
              VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
              powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
              Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

nie wiem czy gaz woli cieplejsze powietrze ale moze byc jeszcze taki powód zeby silnik nie ciągnął za duzo tego powietrza bo auto bedzie słąbe, u mnie w meganie np odwrócili dopływ powietrza zeby nie wpadało za szybko do filtra, w hondzie jak miałem gaz na stozku to musiała byc zwezka bo była tak słąba ze nie dało sie jechac

Comment

Working...
                X