Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15B7 niskie obroty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D15B7 niskie obroty

mam problem z obrotami na ciepłym mam 500 może ciute mniejsze obroty przepustnica i silniczek korkowy czyszczony prosze o pomoc

Na górze przepustnicy jest pozioma śrubka, wykręcaj aż efekt będzie zadowalający

Comment

a gdzie jest ta srubka
      Załączone pliki

Comment

Comment

oto chodzi ???1423714371.jpg i za co on odpowiada za obroty można bardziej szczegółowo

Comment

odkręcasz to puszczasz kanałem obejściowym więcej powietrza i tym samym masz wyższe obroty

Comment

sorrki ze takie głupie pytania zadaje a tak mozna sobie krecic tym

Comment

Heheh, można, ale jak będą za wysokie, to będzie większa dawka paliwa podawana, a po co to? Jak za niskie, to będzie gasł. Jak obroty nie falują, a utrzymują sie na poziomie 500-600 rpm, to można na te 900 podkręcić i będzie dobrze

Comment

Podpinam się pod temat,co by nie zakładać nowego.

Wczoraj zauważyłem, ze coś jest nie tak, spadają mi obroty. Na benzynie jest o jakies 500-600 a na gazie czasem 200( ale po jakims czasie wraca do normy 900) i tak w kolko. Dzisiaj zauważyłem również wzrost temperatury, wskazówka potrafi wskoczyć na jakies 3/4 podziałki, ale po jakimś czasie znowu opada do normalnej pozycji...

Comment

Sprawdź czy masz płyn chłodniczy.

Comment

Płynu dolałem,faktycznie trochę go ubyło... Natomiast z obrotami dale dziwna sprawa, przy odpaleniu samochodu na zimnym silniku - obroty jakies 1,500, po krótkiej chwili się stabilizują ale wydaje mi się, że jak już się silnik nagrzeje do optymalnej temperatury to obroty są troszkę niższe,ale i z tym różnie bywa... Dzisiaj na lpg jak jeździłem po mieście,miałem obroty jakies 300 a później jak już dojechałem do celu mojej podróży po zatrzymaniu było już normalnie optymalnie = 900. Raz jest tak,a raz tak.

Comment

To pilnuj żeby w chłodnicy było max, jaka to instalacja

Comment

Instalacja BRC, montowana w 2007 roku, po więcej informacji musiałbym sięgnąć do papierów,ale wydaje mi się, że dotyczy to również spadku obrotów na benzynie...

Comment

to przeczyść krokowy

Comment

albo działanie termostatu....

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                              Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
                              X