Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podczas jazdy gasnie mi silnik:( POMOCY!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podczas jazdy gasnie mi silnik:( POMOCY!!

Witam mam problem mianowicie od 2 dni podczas jazy na biegu czy na luzie gasnie mi sinik i nie chce odpalic po kilkunastu minutach odpala i dzieje sie to samo Dodam ze nie dzieje sie to na zimnym siliku tylko na cieplym .Mam silnik D16Z6 pomocy!!Z gory dzieki za rady.

Przelutuj przekaźnik pompy paliwa.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

a miales juz taki przypadek? dzis kupilem nowy filtr paliwa ale zrobie tak jak mowisz z przekaznikiem jak pomoze to napisze.>>z gory dzieki

Comment

Miałem taki przypadek (i nie tylko ja), wymontuj przekaźnik, masz go pod deską z lewej strony (dość duża szara puszeczka z wpiętą kostką z przewodami), zdejmij budowę i przygrzej wszystkie punkty z cyną na płytce.

Comment

Tak zrobie dzieki wielki na pomoc

Comment

W tym temacie znajdziesz więcej wskazówek ---> https://www.civicforum.pl/showthread...k+pompy+paliwa

Comment

ja też to miałem u siebie przekaźnik pompy paliwa do przelutowania - koszt 0 zł.

Comment

dzieki wielkie chlopaki juz sie biore do roboty

kurde nie pomoglo;( kupilem nawet inny taki sam przekaznik i zmienilerm filtr paliwa a autko po zagrzaniu dalej gasnie :9(( moze jakies inne pomysly prosze o pomoc
                Last edited by rambo7; 25-10-2011, 18:48. Powód: edit

Comment

Gaśnie nagle tak jakby odłączył zapłon czy dusi się po dodaniu gazu na wolnych obrotach i wtedy gaśnie?
                  W przekaźniku tak naprawde to tylko 2 punkty trzeba przelutować - zawsze te same 2 siadają. Ale tutaj byś miał raczej problem z odpalaniem na gorącym silniku (brak samoczynnego gaśnięcia).
                  Po pierwsze zrób diagnostyke za pomocą kodów błyskowych i wtedy będziesz wiedział czy problem jest w układzie zapłonowym, czy paliwowym. Gdyby ześwirował jakiś czujnik temperatury to objawy byłyby bardziej na zasadzie kiepskiej pracy (dławienia się) niż gaśnięcia zupełnego.

Comment

kiedy były ostatnio regulowane zawory? jeśli nie wiesz - wyreguluj

Comment

gasnie jak bym nagle odloczyl zaplon;/
                      zmieilem dzis modul zaplonowy nawet nie odpali i nie mam iskry a przedtem byla wiec dzis zamowilem cewke zaplonowa jesli to nie pomoze to ja wysiadam.A mechanik nie ma czasu tak mi powiedzial a sam nie wiem jak zmostkowadz i gdzie zeby mi sie kody bledow pokazaly na liczniku a wykaz kodow mam ;/jak bys mial zdjecie albo filmik jak sie mostkuje to byl bym ci bardzo wdzieczny.

silnik nie bierze oleju i chodzi rowno i cichutko raczej zaworki chyba by sie nie rozregulowaly;/

Comment

kolego na forum jest opcja szukaj i jest samodiagnostyka wpisz hasło i będzie

Jesteśmy firmą z branży motoryzacyjnej. Specjalizujemy się jednakże w zagadnieniu regeneracji uszkodzonych turbosprężarek. W naszej firmie klienci mogą naprawić turbosprężarkę…
                        VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
                        powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
                        Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Dzieki wielkie jak zrobie diagnostyke moze wtedy dojde co to jest.Jeszcze raz dzieki wielkie.

dzis zmienilem oprucz modulu cewke palucha i kopulke i dziala po problemie wielkie dzieki wszystkim za cenne rady
                          Last edited by rambo7; 25-10-2011, 18:50. Powód: edit

Comment

Witam wszystkich. Mama honde civic 94 r 1.5 D15b2 i mam takie same problemy co kolega wyzej. Mianowice gasnie mi tylko na cieplym silniku. Kolega mi doradzil zebym wyjal przewod od zaplony podpial stara swiece i doknal czegos metalowego tak wiec zrobilem i podczas odpalanie nie ma iskry. Moze macie jakas mala porade z gory dzieki wielkie

Comment

kup sobie używany aparat zapłonowy i bedzie ok, bo ja do mojego d15b2 kupiłem cewke i moduł i wyszło mnie kupa kasy, wiecej niz drugi cały aparat

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                              Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
                              X