Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Traci moc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Traci moc

Mam hanie z silnikiem 1.3 najpierw dusił się przy 140 km/h teraz jak depne na trójce traci moc przy 100 km/h wiecie co może być?

kolego przyczyn może być kila od tak banalnych jak zanieczyszczone filtry rozregulowany gaźnik to odnośnie duszenie się , a co do przyśpieszania powyżej 140 to kolego nie ma co się dziwić ta hania ma 75 hp i na mieście jest dość żwawa ale na trasie to szału nie ma ...opisz może trochę dokładniej to duszenie się na zimnym czy na ciepłym jak depniesz .?
    VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
    powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Siemka. Możesz mieć zanieczyszczone filtry paliwa. Też tak miałem. Sprawdz jeszcze świece zapłonowe.

Comment

Może katalizator padł, skoro traci moc na wyższych obrotach
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

wymien filtr paliwa

Comment

Na 1 biegu normalnie ciągnie po obrotach, na 2 zaczyna sie dusić przy 6 tys obr. potem na 3 przestaje, i to różnie jest z tym duszeniem, ja myślałem że może lewe powietrze ciągnąć.

Na zimnym i na ciepłym się dusi
            Last edited by Tomo1; 02-01-2011, 12:55.

Comment

Zamieszczone przez adinwp Zobacz posta
              Na 1 biegu normalnie ciągnie po obrotach, na 2 zaczyna sie dusić przy 6 tys obr. potem na 3 przestaje, i to różnie jest z tym duszeniem, ja myślałem że może lewe powietrze ciągnąć.

Na zimnym i na ciepłym się dusi
              A gaźnik kiedy był ostatnio regulowany?

Comment

Nie narazie świece wymienione, rozrząd, poduszka pod silnikiem, i teraz filtry wszystkie bede wymieniał, a myślisz że to od gaznika może być? teraz otworzyłem przepustnice.

Comment

Gaźnik często daje różne objawy duszenia, przerywania i szarpania. Jeśli masz w okolicy dobrego gaźnikowca to pojechalbym do niego. Ja tez miewałem podobne objawy i okazywało się ze regulacja gaźnika i przeczyszczenie układu paliwowego dużo dawało. Filtry też warto powymieniać jeśli nie wiesz ile mają przejechane. Jeśli nie wymieniałeś oleju to przy okazji wymiany filtra oleju wypadałoby go zmienić.

Comment

Jeśli szarpie i dusi przy dodawaniu gazu to pompka przyspieszająca może być zatkana.
                    sprawdz ją. Bylo na forum nawet fotki wrzucałem.

Comment

Working...
                    X