sprawdź czy zapłon da się ustawic i jak tak to doreguluj jeśli jest taka potrzeba
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wyciekający płyn chłodniczy i problemy po wymianie rozrządu
Collapse
X
-
-
A może tak dosyć tego O.T. ???
O ile się nie mylę to temat " Wyciekający płyn chłodniczy ".
Panie admin, czy pan również tego nie zauważył ????
Comment
-
A no tak jak mówisz Tomo...Masz rację jakoś tak się rozpędziło z odpowiadaniem i temat odbiegł od głównej sprawy. W zwiazku z tym zapraszam użytkownika Piooro do skorzystania z opcji szukaj i znalezienia odpowiedzi na nurtujące pytania i problemy w tematach które już swego czasu powstawały.
Comment
-
Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz postaA no tak jak mówisz Tomo...Masz rację jakoś tak się rozpędziło z odpowiadaniem i temat odbiegł od głównej sprawy. W zwiazku z tym zapraszam użytkownika Piooro do skorzystania z opcji szukaj i znalezienia odpowiedzi na nurtujące pytania i problemy w tematach które już swego czasu powstawały.
Rozumiem że zaczęło sie od wyciekającego płynu ale jak widać to nie koniec historii którą kontynuowałem... ale skoro nie da rady to ok
Comment
-
Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz postaWpisuj w szukajkę hasła kluczowe typu rozrząd, przestawiony zapłon, gaśnie itp. a na pewno coś znajdzie. Zrobimy jeszcze inaczej, zmodyfikuję nazwę tematu i powinno być ok.
Comment
-
piooro, pomoc pomocą, ale już długo jesteś zarejestrowany na forum i regulamin powinieneś znać, więc takie uwagi jak w poście skasowanym przez Sebulerbina są nie na miejscu
Trzeba było założyć oddzielny temat.
Comment
-
Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz postapiooro, pomoc pomocą, ale już długo jesteś zarejestrowany na forum i regulamin powinieneś znać, więc takie uwagi jak w poście skasowanym przez Sebulerbina są nie na miejscu
Trzeba było założyć oddzielny temat.
Super że Admin zmodyfikował tematbo faktycznie się rozjechało
A więc jutro jadę do mechanika niech ogarnia tematNa pewno podzielę się diagnozą oraz modyfikacjami wynikającymi z tematu
Last edited by Sebulerbin; 12-10-2010, 20:49. Powód: Używamy opcji EDYTUJ POST po to by nie pisać jednego posta pod drugim.
Comment
-
Byłem u mechanikapo wizycie jest wszystko ok, Hanka znowu fajnie się kręci od 4500-7500 obr/min, nie gaśnie przy skręcaniu kierownicy na postoju tak jak to było przed tą całą historią
Mechanik zachował się jak typowy v-tec i zmienił mi fazę rozrządu
Wystarczyło przestawić rozrząd o jeden "ząbek" i po kłopocie
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi na mój post
Sebulerbin- dzięki za wyrozumiałość
Pozdrawiam
Comment
-
Comment