Witam, czy ktoś z was wie jak od podstaw ustawić rozrząd w d15b2 i mógłby w miarę jasno wytłumaczyć bo mam chyba lekko przestawiony i przy okazji wymieniłbym sobie pasek?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ustawienie rozrządu
Collapse
X
-
Czytałem https://www.civic5g.yoyo.pl/silnik.php?art=wymiana i mam kilka pytań a mianowicie: 1. czy na kole pasowym tym na wale korbowym są jakieś znaki, tak aby uniknąć sciągania tego koła, czy znak jest jedynie na kole zębatym po którym chodzi pasek rorządu? 2. Czytając ten artykuł trochę się gubie przy etapie obracania o 6 obrotów a później przestawieniu o trzy ząbki, trochę to dziwne
Comment
-
Jak nie ściągniesz koła pasowego to nie wymienisz rozrząduAle widzę (bez obrazy) że nie masz pojęcia o wymianie rozrządu i jeśli tak jest to moja rada, nie bierz się sam za to, bo możesz mieć później poważne wydatki jak uszkodzisz silnik.
Comment
-
Pasek naciąga napinacz z rolką.
Comment
-
-
Zamieszczone przez brylant1 Zobacz postaNie widziałem tego napinacza i ciężko mi sobie wyobrazić, nie mogę go zwyczajnie docisnać jakąś rurką i dokręcić,robiłem tak w escorcie i było ok.
pasowe powinno być dokręcone na 185Nm i łatwo się nie podda
Comment
-
Życzę Ci powodzenia, szczerze, ale pneumat może nie wystarczyć, dobra nasadka z dobrą przedłużką i odpowiednia rura, to będzie lepsze.
Comment
-
"zabki z paska wchodza na zabki na kole" czyli trafia ząb na ząb? czy normalnie pasek nachodzi w swoje miejsce? Często zdarza się, że po założeniu nowego paska znaki lekko się przestawią, jest to spowodowane tym, że stary pasek był już lekko rozciągnięty i po założeniu nowego znaki do pół zęba mogą się przestawić, ale nie więcej bo wtedy to źle założony pasek.
Comment
Comment