Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony - opinie V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Rozumiem, że na feldze wygląda to tak, że felga jest szeroka a opona dużo węższa i felgi jakby wystają aż? Widziałem parę takich samochodów. No ale spoko, dziękuję za odpowiedzi.

Comment

Szerokość felgi warunkuje czy daną oponę można na nią naciągnąć czy nie.

Dla opon 165 i 175 zalecana szerokość felgi to 5", minimum 4,5" i max 6".

A tu podaję porównanie obu opon:
      Wzorcowa opona: felga=13'', szerokość=175 mm, profil=70 mm, średnica=575,2 mm
      Wzorcowa opona: felga=13'', szerokość=165 mm, profil=65 mm, średnica=544,7 mm

Różnica jest spora, to widać.

Comment

polecam Gislaved EURO FROST 3 (mam takie w skodzie) tania i bardzo dobra oponka świetnie się zachowuje zarówno na śniegu jaki i na mokrej nawierzchni przy tym jest stosunkowo niedroga. Wadą jest to że jest trochę głośna. Ewentualnie polecam Goodyear Ultra Grip 7+, nie ma sobie równych ale to już większy wydatek, miałem je w mondeo teraz mam w Hani i są rewelacyjne.

Comment

Zamieszczone przez Scibi Zobacz posta
          W leci Barum Bravuris 195/50/15, dwa kanały centralne, dobre odporwadzanie wody, ładny wygląd i rant chroniący felgę przed otarciami. W zimie Fulda Kristall Montero 185/65/14, dobrze dają sobie radę na śniegu i błocie pośniegowym. Polecam.
          Mialem te Barumy w tym rozmiarze w Delcie - kompletna porażka szczególnie na mokrym. Nie polecam.

W zimie jeździłem na 185/60R14 Bridgestone LM-25. Świetna opona szczególnie na śniegu, i błocie. Bardzo zadowalająca na suchej i mokrej nawierzchni. Uważam, ze na suchym sprawowała się lepiej niż letnie Barumy.

Obecnie mam 205/55R16 Dunlop WS 3D. Na chwile obecna zero zastrzeżeń, ale zrobiłem na nich dopiero tysiąc km. Mogę je polecić.

Comment

Working...
          X