Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony - opinie V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opony - opinie V gen

mam zamiar kupić opony. Szukałem na forum opinii ale wszystko jest porozrzucane. chciałbym abyście w tym poście wpisywali marki opon których obecnie używacie i które możecie polecić. Ps. proszę nie zamieszczać linków do opinii na stronach internetowych firm które sprzedają opony. Wszystkie testy są ustawiane pod firmę która najwięcej zapłaci - powołuję się tym zdaniem na znajomego który trudni się w tym fachu i wie o co chodzi. Zależy mi tylko na waszych prywatnych opiniach Zacznę od siebie:

Opony letnie Nokian - rewelacyjne opony

Opony zimowe firmy Dębica frigo II - na śniegu sprawują się rewelacyjnie ale jeśli śnieg się rozpuści lub popada trochę deszczu to jest masakra. Łatwo wpaść w poślizg i stracić panowanie nad kierownicą. Nie mogę polecić tej firmy
    Last edited by pain; 25-10-2010, 16:49.

Ja posiadam w Civic'u ROTERX RS02 205/50R16 82V Mam je drugi sezon i sprawują Sie bardzo dobrze na mokrej i śliskiej nawierzchni, elegancko odprowadzają wodę, na suchym asfaldzie również dobrze Sie spisują.. Natomiast w CRX mam GOODYEAR HYDRAGRIP 195/50R15 82V rewelacyjna opona POLECAM OBA TE ZESTAWY
    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

W mojej "H" YOKOHAMA AA.drive.01 185/60 R14 H za 185 zl./szt. lepsze trzymanie w zakretach niz na poprzednich Firestonach. Dobra trakcja na mokrym, dobre odporowadzanie wody z kolein.

Szukałem w miarę dobrych opon z nazwą kojarząca się z dalekim wschodem

Comment

Ja w swojej Hani mam opony DAYTON 185/65/14 H.82. Nie są to opony z najwyższej półki, ale zostały mi polecone przez znajomego i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze trzymają się drogi i są w miarę ciche.
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

Jam mam firestone tz200 nawet dobrze się jeżdziło jak był bieżnik dobrze odprowadzały wode ale na wiosnę zmieniam na toyo t1r . Pozdro.
          Last edited by perla; 04-08-2009, 22:32.

Comment

ja jezdze na BARUM BRAVURIS 185/60 R14 wedlug mnie rewelacja w zakretach bardzo dobrze trzymaja , doskonale odprowadzaja wode na mokrej nawierzchni , szczerze polecam

Comment

Dziękuję wam koledzy za opinie. Na pewno się przydadzą wasze opinie. Może znajda się jeszcze chętne osoby które wypowiedzą się na ten temat. Pozdrawiam all

Comment

Obecnie mam Falkeny ZE912 - i przyznam, ze moge je spokojnie polecic, sprawuja sie bardzo dobrze.
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

W leci Barum Bravuris 195/50/15, dwa kanały centralne, dobre odporwadzanie wody, ładny wygląd i rant chroniący felgę przed otarciami. W zimie Fulda Kristall Montero 185/65/14, dobrze dają sobie radę na śniegu i błocie pośniegowym. Polecam.

Comment

Brigdestone Turanza ER300 195/55 R16. Zdecydowałem się na nie z tego względu, że w większości testów były w czołówce, niezależnie od rozmiaru opony. Bardzo dobra trakcja.

Na zimę mam jakieś badziewie od poprzedniej właścicielki Tigar WinterA 185/65R15. Nie polecam.
                    sigpic

Comment

Jeżdzę obecnie na SAVER Michelin Energy 185/65 R14 przejechałem na nich około 10 tyś sprawuja się naprawdę rewelacyjnie przy dobrze utrzymanym ciśnieniu poprawia się konfort jazdy zauważyłem że i robię więcej kilometrów na pełnym zbiorniku . Polecam

Comment

A mam pytanie - jeśli mam rozmiar opony letniej na feldze stalowej 176/70 R13, to czy mogę na nie naciągnąć 165/65 R 13 bez jakichś negatywnych konsekwencji?

Od siebie dodam, że mam na aluminiowych Eurotec ML500 195 i są świetne - jak sie napompuje za mocno to huczą aż głowa boli, ale jak sie trafi ciśnienie do obciążenia to jest bajka na każdym zakręcie

Comment

stracisz na przyczepności
                          Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

są węższe o 1 cm, więc chyba nie będzie jakiegoś wielkiego problemu, ale ten drugi wymiar też jest mniejszy - to nie szkodzi? nie strzeli mi opona, albo np nie ześliźnie się na zakręcie z felgi?

Comment

Zamieszczone przez Gienek Zobacz posta
                              A mam pytanie - jeśli mam rozmiar opony letniej na feldze stalowej 176/70 R13, to czy mogę na nie naciągnąć 165/65 R 13 bez jakichś negatywnych konsekwencji?

Od siebie dodam, że mam na aluminiowych Eurotec ML500 195 i są świetne - jak sie napompuje za mocno to huczą aż głowa boli, ale jak sie trafi ciśnienie do obciążenia to jest bajka na każdym zakręcie